Ciucă a transmis un mesaj în engleză la evenimentul #StandUpForUkraine: Sperăm la pace, dar până atunci suntem alături de Ucraina (Video)

Ciucă a transmis un mesaj în engleză la evenimentul #StandUpForUkraine: Sperăm la pace, dar până atunci suntem alături de Ucraina (Video)

Guvernul României este alături de Ucraina, de milioanele de copii, femei şi civili care suferă din cauza războiului – este mesajul transmis sâmbătă de premierul Nicolae Ciucă, la evenimentul #StandUpForUkraine, prin care comunitatea internaţională s-a mobilizat pentru strângerea de fonduri în sprijinul persoanelor care au fost obligate să fugă din Ucraina.

Sunt vremuri pentru solidaritate, curaj şi umanitate. Este timpul să dovedim puterea bunătăţii din sufletele noastre. Cu toţii sperăm la pace, dar până atunci suntem cu toţii alături de Ucraina!”, a declarat premierul Ciucă.

ADVERTISING

În mesajul transmis în limba engleză, Nicolae Ciucă a vorbit despre ajutorul oferit de România refugiaţilor ucraineni.

Guvernul României este alături de Ucraina, de milioanele de copii, femei și civili care suferă din cauza războiului!"...

Publicată de Guvernul României pe Sâmbătă, 9 aprilie 2022

Evenimentul mondial de strângere de fonduri "Susţinem Ucraina" a fost convocat în comun de preşedinta CE, Ursula von der Leyen, şi de prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau.

ADVERTISING

Campania ”Stand Up for Ukraine” a adunat peste 10 miliarde de euro din întreaga lume, iar Comisia Europeană promite 1 miliard.

Finanţarea şi alte tipuri de sprijin colectate sâmbătă vor servi la satisfacerea nevoilor persoanelor strămutate în interiorul Ucrainei şi ale celor care au fugit din calea invaziei ruseşti.

Ziua 45 de război - desfăşurarea evenimentelor

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇