Vasile Dîncu: Există ameninţarea din partea Rusiei că va folosi arme chimice. Eu cred că este puţin probabil

Vasile Dîncu: Există ameninţarea din partea Rusiei că va folosi arme chimice. Eu cred că este puţin probabil

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, este de părere că un atac chimic din partea Rusiei este puţin probabil, prin urmare nu este cazul ca populaţia să intre în panică. El afirmă că militarii români sunt „pregătiţi pentru astfel de riscuri”.

„Există ameninţarea din partea Rusiei că va folosi arme chimice. Eu cred că este puţin probabil să se folosească asta. (…) Posibilităţile unor atacuri chimice sunt luate în scenarii. (…) Noi nu am activat în acest moment aceste scenarii din punct de vedere militar”, a afirmat Vasile Dîncu, joi seară, la B1 Tv.   

ADVERTISING

El a spus că trupele militare sunt pregătite pentru acest fel de riscuri, "dar încă nu a început această pregătire”, menţionând că "un atac chimic ar însemna un atac direct la o ţară NATO" şi este puţin probabil.

Dîncu a subliniat că nu este nevoie ca populaţia să intre în panică.   

Război în Ucraina, Ziua 29 - Vezi desfășurarea evenimentelor

În contextul veștilor privind înființarea unui grup de luptă al NATO în România, ministrul Apărării a precizat că Armata Română reuneşte aproximativ 700.000 de oameni.   

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pe de altă parte, Vasile Dîncu a afirmat că România are "în perioada de prospecţie şi achiziţie” un program de drone, în care doreşte să fie implicată şi industria românească de apărare.   

"Ne-am gândit mereu că lucrurile nu pot reveni, că istoria nu face paşi înapoi. N-o să mai spun niciodată că istoria nu face paşi înapoi pentru că vedem că aici avem o istorie care face paşi tragici înapoi”, a mai spus ministrul Apărării, de profesie sociolog.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇