Desfăşurare de forţe "fără precedent" pentru Rusia în Marea Neagră

Desfăşurare de forţe "fără precedent" pentru Rusia în Marea Neagră

Peste 30 de nave din flota Rusiei din Marea Neagră participă la manevre începute sâmbătă în apropierea Peninsulei Crimeea, ca parte a unor exerciţii navale mai ample, a anunţat agenţia de ştiri RIA, citată de Reuters. Anterior, Washingtonul a avertizat că un război în Ucraina poate izbucni în orice moment.

RIA transmite că peste 30 de nave ruseşti au părăsit porturile Sevastopol şi Novorossiisk, “conform planului de exerciţii”, după cum a anunţat Ministerul Apărării rus sâmbătă dimineaţă.

Potrivit oficialilor ruşi, scopul exerciţiului este de a apăra coasta Peninsulei Crimeea, bazele din Marea Neagră, precum şi sectorul economic al ţării şi comunicaţiile navale.

ADVERTISING

Rusia a anunţat luna trecută că forţele sale navale vor desfăşura ample manevre militare implicând toate flotele sale în februarie şi martie, din Oceanul Pacific până în Oceanul Atlantic.

Experţii militari descriu desfăşurarea de forţe drept una "fără precedent", printre navele puse în mişcare numărându-se mai multe crucişătoare, printre care şi crucişătorul Moscova cu sistemul de apărare antiaeriană de tip S-300F cu o rază de acţiune de până la 100 de kilometri, şi fregate.

Între timp, Rusia a denunţat „isteria” americană după ce Washingtonul a declarat că se teme de o iminentă invazie rusă a Ucrainei.

ADVERTISING

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇