Degringoladă în guvernul și partidul lui Boris Johnson: Încă o demisie de răsunet pentru hărțuire sexuală la băutură

Degringoladă în guvernul și partidul lui Boris Johnson: Încă o demisie de răsunet pentru hărțuire sexuală la băutură

Chris Pincher, vicepreședintele grupului parlamentar al conservatorilor britanici, a demisionat din guvern, după ce a fost acuzat că a pipăit mai mulți bărbați la o petrecere privată a politicienilor.

El spune, în demisie, că „a băut prea mult” și „s-a făcut de râs și a stânjenit și alți oameni”, potrivit BBC.

„Aseară am băut mult prea mult. M-am făcut de râs și am stânjenit și alți oameni, ceea ce era ultimul lucru pe care mi-l doream să-l fac și pentru asta cer iertare tuturor. Cred că cel mai potrivit lucru acum e să demisionez din funcție.

ADVERTISING

Vreau să vă asigur că veți avea în continuare deplinul meu sprijin din spatele sălii și vă urez toate cele bune în a rezolva efectele pandemiei și provocările ce vin din inflația globală. A fost onoarea vieții mele să servesc în guvernul Majestății Sale”, a scris el, în scrisoarea adresată premierului Boris Johnson.

Rolul lui Pincher era să se asigure că parlamentarii conservatori votează în conformitate cu deciziile partidului și ale guvernului.

Martorii din acea seară de la Carlton Club citați de publicația britanică spun că Pincher era „extrem de beat”. El își va păstra însă funcția deținută în Parlament și în partid.

ADVERTISING

Demisia vine după ce presa britanică a relatat că Pincher a agresat 2 bărbați la petrecerea la care erau prezenți mai mulți parlamentari, miniștri, oficiali ai Carlton Club și diverse persoane care lucrează în relații publice.

După acea seară, au fost depuse mai multe plângeri în legătură cu el, la conducerea Partidului Conservator.

Acest nou scandal vine pe fondul multor altora, care au zdruncinat Partidul Conservator în ultima vreme și amenință tot mai tare poziția lui Boris Johnson.

Premierului i se cere deja din interiorul partidului să dea explicații despre cum a ajuns în primul rând Pincher în această funcție și de ce îi este permis să mai rămână în Parlament.

ADVERTISING

Conservatorii deja au pierdut mai mulți parlamentari în ultimele luni, care au fost nevoiți să demisioneze din cauza comportamentului lor.

Printre cele mai răsunătoare cazuri îl amintim pe Neil Parish, care a demisionat în aprilie după ce s-a uitat la filme porno în Parlament, incident descris de el drept „un moment de nebunie”. Totodată, Imran Ahmad Khan a plecat după ce a fost condamnat pentru că a agresat sexual un băiat de 15 ani.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇