De azi, la trecerea frontierelor din UE vor fi recunoscute doar documentele cu cod QR

De azi, la trecerea frontierelor din UE vor fi recunoscute doar documentele cu cod QR

Începând de azi, 13 august, la trecerea frontierelor din ţările Uniunii Europene vor fi recunoscute doar certificatele digitale ca documente care atestă vaccinarea, trecerea prin COVID-19 sau rezultatul negativ al unui test PCR.

”Vă reamintim faptul că începând de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul ţărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală şi ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce conţin un cod QR şi care pot fi eliberate foarte uşor accesând site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.  

ADVERTISING

Potrivit sursei citate, tranzitarea frontierelor este posibilă şi fără existenţa acestor certificate, dar cu respectarea normelor naţionale de carantină din fiecare stat.

De altfel, şi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) precizează că pentru ţări care nu impun nimic suplimentar turiştilor, precum Bulgaria, sau la întoarcerea din ţările aflate pe lista verde nu este necesară prezentarea certificatului digital.

Aceste prevederi sunt stipulate în Regulamentul UE 953/2021 şi sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat, nu şi pentru activităţile desfăşurate în interiorul teritoriului national al României, a precizat GCS.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

AICI puteți verifica, pentru fiecare stat în parte, condițiile de călătorie și de ședere.

Unde poți să pleci în vacanță dacă nu ești vaccinat anti-COVID. Opțiunile fără costuri cu testele sunt foarte puține

Unde poți să călătorești vara asta: Tulpina Delta readuce restricțiile în mai multe țări preferate de români ca destinații de vacanță

Află mai multe despre folosirea certificatului digital:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇