De ce nu mai aduc rușii tancuri în Piața Roșie la parada militară de 9 mai. Și anul acesta au defilat doar cu legendarul T-34

De ce nu mai aduc rușii tancuri în Piața Roșie la parada militară de 9 mai. Și anul acesta au defilat doar cu legendarul T-34

Peste 9.000 de militari şi 75 de echipamente, inclusiv sisteme nuclare au defilat prin Piaţa Roşie din Moscova, în faţa lui Vladimir Putin şi a altor oficiali ruşi de rang înalt.

Spre deosebire de anii de dinaintea războiului din Ucraina când erau prezente peste 20 de tancuri, în 2023 şi 2024 a fost un singur tanc. Celebrul T-34 folosit în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Şi în acest an, Rusia a avut un singur tanc expus în timpul paradei militare de Ziua Victoriei, deşi prin Piaţa Roşie au trecut mai multe blindate şi sisteme de rachete balistice intercontinentale RS -24 Yars, capabile să lanseze foacoase nucleare.

ADVERTISING

Parada nu a durat nici măcar o oră, dar a inclus un show aviatic. Iar la final Putin a traversat Piaţa Roşie alături de preşedintele din Guineea-Bissau, un alt semn că relaţiile cu Occidentul se prăbuşesc şi mai mult din cauza invadării Ucrainei.

Citeste integral pe Observator News


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇