De ce au purtat astronauții ruşi galben şi albastru, când au ajuns pe Stația Spațială: "Nu are nicio legătură cu Ucraina!"

De ce au purtat astronauții ruşi galben şi albastru, când au ajuns pe Stația Spațială: "Nu are nicio legătură cu Ucraina!"

Rusia a dezminţit informaţia cum că astronauţii săi ar fi purtat costume galbene cu albastru pentru a-și arăta solidaritatea cu Ucraina.

Cei trei cosmonauți ruşi au purtat costumele în culorile drapelului ucrainean, la sosirea de vineri pe Stația Spațială Internațională (ISS), ceea ce a provocat speculații că ar fi fost o dovadă de sprijin pentru țara care este atacată de Rusia.

Cu toate acestea, Rusia a respins ideea ca fiind fantezistă, transmite The Guardian care citează AP.

Război în Ucraina. Ziua 25 - desfăşurarea evenimentelor

ADVERTISING

Cosmonautul Oleg Artemiev a explicat că fiecare echipaj îşi alege culorile de costum cu aproximativ șase luni înainte de lansare, deoarece hainele trebuie cusute individual.

El a adăugat că au fost alese aceste culori pentru cei trei astronauţi, pentru că toţi au absolvit Universitatea Tehnică de Stat Bauman din Moscova, iar galben şi albastru sunt culorile prestigioasei lor alma mater.

Într-o declarație pe canalul Telegram al agenției spațiale ruse, el a spus: "Nu este nevoie să căutăm semne sau simboluri ascunse în uniforma noastră. O culoare este pur și simplu o culoare. Nu are nicio legătură cu Ucraina. Altfel, ar trebui să-i recunoaștem drepturile asupra soarelui galben pe cerul albastru. În aceste zile, deși suntem în spațiu, suntem împreună cu președintele și oamenii noștri!"

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dmitri Rogozin, șeful agenției spațiale Roscosmos, a postat pe Twitter o fotografie cu stema albastră și aurie a universității, care să demonstreze că acele culori purtate de astronauţii ruşi nu au nicio legătură cu Ucraina.

Trei astronauți ruși au ajuns vineri, pe 18 martie, pe Stația Spațială Internațională. Toți erau îmbrăcați în costume galbene cu elemente albastre, culori care se regăsesc pe steagul Ucrainei.

«Бауманский старт»: трансляция открытия люков между кораблём «С.П. Королёв» («Союз МС-21») и МКС

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇