3 astronauți ruși au mers pe Stația Spațială îmbrăcați în galben și albastru, culorile steagului Ucrainei (VIDEO)

3 astronauți ruși au mers pe Stația Spațială îmbrăcați în galben și albastru, culorile steagului Ucrainei (VIDEO)

Trei astronauți ruși au ajuns vineri, pe 18 martie, pe Stația Spațială Internațională. Toți erau îmbrăcați în costume galbene cu elemente albastre, culori care se regăsesc pe steagul Ucrainei, pe care armata rusă o invadează de peste 3 săptămâni.

Naveta Soyuz care i-a transportat pe astronauți în spațiu a decolat de pe Cosmodromul Baiknur din Rusia, cea mai mare „poartă spre stele”.

După un zbor reușit și operațiunile de andocare, astronauții ruși Sergey Korsakov, Oleg Artemyev și Denis Matveyev au ajuns pe Stația Spațială Internațională, a transmis New York Post.

ADVERTISING

Atunci au apărut primele imagini cu astronauții îmbrăcați în costume ale căror culori dominante sunt galben și albastru. Adică tocmai culorile de pe steagul Ucrainei, țară pe care armata rusa a început să o invadeze, în urmă cu mai bine de 3 săptămâni.

Întrebat dacă aceste costume au vreo semnificație, Oleg Artemyev a evitat un răspuns clar.

„A fost rândul nostru să alegem culoarea costumelor. Și cum se acumulase o mulțime de material galben pe care trebuia să-l folosim, am ales această culoare”, a declarat astronautul rus, în timpul transmisiunii în care ocupații Stației Spațiale Internaționale iau legătura cu rudele lor de pe Pământ.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mai jos puteți urmări întreaga operațiune de primire a astronauților pe Stația Spațială Internațională, așa cum a fost ea prezentată de agenția spațială a Rusiei.

«Бауманский старт»: трансляция открытия люков между кораблём «С.П. Королёв» («Союз МС-21») и МКС

Împreună cu astronauții care tocmai au ieșit în spațiu, pe Stația Spațială Internațională mai sunt, în prezent, încă 2 astronauți ruși, 4 americani și un neamț.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇