Dan Hosu, soțul fostei șefe DIICOT, a murit

Dan Hosu, soțul fostei șefe DIICOT, a murit

Fostul polițist Dan Hosu, soțul fostei șefe DIICOT Giorgiana Hosu, a murit, vineri, potrivit unui anunț postat pe Facebook de fiul său, Vlad Hosu. Acesta ar fi suferit de o boală incurabilă.

”Nu am cerut niciodată ceva presei. Astăzi o voi face: solicit decență! Mulțumesc!”, a scris pe Facebook fiul său.

„Într-adevăr, soţul meu a murit la ora 13.52”, a confirmat Giorgiana Hosu pentru Libertatea, precizând că „a fost o boală de mult timp, dusă pe picioare până nu s-a mai putut duce pe picioare”.

Dan Hosu, a fost condamnat în 2020 la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul Carpatica Asig, instrumentat de DNA. El a fost condamnat pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

ADVERTISING

Ulterior, Giorgiana Hosu a demisionat din funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigaţie a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism

În urmă cu două săptămâni, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat că acesta ar fi fost achitat de instanță în apel. Afirmația făcută de Predoiu la Europa FM a stârnit numeroase reacții, pentru că instanța nu s-a pronunțat încă în acest caz, următorul termen urmând să aibă loc pe 7 februarie.

Ulterior, ministrul Justiției a transmis joi un comunicat în care spune că a făcut o afirmație eronată pe care dorește să o corecteze public.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇