Predoiu a anunțat că soțul fostei șefe DIICOT Giorgiana Hosu a fost achitat, înainte să fie dat verdictul. Cum explică

Predoiu a anunțat că soțul fostei șefe DIICOT Giorgiana Hosu a fost achitat, înainte să fie dat verdictul. Cum explică

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat miercuri că fostul polițist Dan Hosu, soțul fostei șefe DIICOT Giorgiana Hosu, ar fi fost achitat de instanță în apel.

Afirmația făcută de Predoiu la Europa FM a stârnit numeroase reacții, pentru că instanța nu s-a pronunțat încă în acest caz, următorul termen urmând să aibă loc pe 7 februarie.

Ulterior, ministrul Justiției a transmis joi un comunicat în care spune că a făcut o afirmație eronată pe care dorește să o corecteze public.

”În cadrul dialogului pe care l-am avut cu moderatoarea, am afirmat că soțul doamnei Giorgiana Hosu a fost achitat în cadrul unui proces, în realitate procesul nefiind definitiv judecat. Eroarea comisă a fost fără intenție, de bună credință am crezut în adevărul celor afirmate, dar, regretabil, nu am verificat în prealabil informația pe care o aveam din surse neoficiale.

ADVERTISING

Îmi asum confuzia creată involuntar pe care o regret și prezint scuze publicului”, a transmis Cătălin Predoiu.

Miercuri seara, ministrul Justiției a fost întrebat în interviul de la Europa FM cum evaluează activitatea procurorilor generali ai Parchetelor, inclusiv a Giorgianei Hosu, care a demisionat după condamnarea soțului ei.

„Și ulterior achitat. Am putea spune că doamna Hosu și-a dat demisia cu adevărat de onoare pentru o ipoteză care nu s-a realizat în final”, a fost răspunsul lui Predoiu.

ADVERTISING

Giorgiana Hosu a demisionat în 2020 din funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigaţie a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a informat, joi seară, Ministerul Justiţiei.

Decizia vine după ce soţul ei, Dan Hosu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul Carpatica Asig, instrumentat de DNA.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇