Culmea asfaltării: O jumătate de stradă e reparată, cealaltă nu pentru că e... în altă localitate

O stradă din Dolj disputată de Craiova și localitatea Cârcea a ajuns în atenția publică după ce a fost asfaltată doar pe jumătate. Practic, jumătatea care ține de Cârcea.

Mai exact, este vorba despre strada Preciziei din Craiova sau strada Siloz din comuna Cârcea, conform Gazeta de Sud.

Strada este disputată de multă vreme de autoritățile din Craiova și cele din comuna alăturată, așa că la Oficiul de cadastru s-a decis ca jumătate din ea să fie într-o parte și jumătate în cealaltă parte.

Acum localnicii au jumătate de stradă asfaltată și jumătate nu. Mai mult, și trotuarul de pe partea refăcută a fost amenajat.

ADVERTISING

Oamenii au așteptat în zadar ca și cealaltă parte să fie refăcută, dar acest lucru trebuie decis de autoritățile din Craiova.

Noi avem un proiect de modernizare a reţelei de drumuri din localitate. Am modernizat toate drumurile care sunt în domeniul public al UAT Cârcea. La noi această stradă figurează sub denumirea de strada Siloz. Am amenajat partea dreaptă cu trotuar, cu tot. Am pus borduri şi am amenajat accesul către alei.

Partea cealaltă nu ţine de noi. Eu nu pot să fac investiţii din bugetul localităţii Cârcea investiţii pe teritoriul Craiovei. Asta este delimitarea făcută de Oficiul de cadastru, pe mijlocul străzii. Conform noilor delimitări aceasta este graniţa dintre cele localităţi. Aşa, dacă vorbim de Legea nr.2, inclusiv Fordul este pe teritoriul comunei noastre”, a declarat primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇