Criminalul de la Onești, condamnat la 30 de ani de închisoare

Criminalul de la Onești, condamnat la 30 de ani de închisoare

Gheorghe Moroșan, bărbatul care a sechestrat și ucis doi oameni într-un apartament din Onești, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare. În plus, el trebuie să plătească rudelor victimelor daune morale de 2 milioane de euro.

Avocatul Adrian Cuculis a anunțat, vineri, că judecătorii Tribunalului Bacău au decis ca Gheorghe Moroșan să petreacă următorii 30 de ani în închisoare pentru crimele din 2021, când a ucis doi muncitori într-un apartament din Onești, după ce inițial i-a sechestrat.

Magistrații s-au pronunțat și în cazul soției sale, care a fost condamnată la 12 ani de închisoare.

„Pronunțarea în cazul lui Gheorghe Moroșan, criminalul de la Onești, stabilește și daune morale de 2.000.000 de euro”, a spus avocatul Cuculis.

Gheorghe Moroșan a fost condamnat la pedeapsa de 30 de ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat și la 10 ani de închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal. De asemenea, a fost condamnat la 2 ani închisoare pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Prin contopirea pedepselor, Moroșan a fost condamnat la pedeapsa cea mai grea, de 30 de ani, la care se adaugă sporul obligatoriu de 1/3 din totalul celorlalte pedepse, respectiv 7 ani și 4 luni închisoare, inculpatul având de executat în final pedeapsa principală rezultantă de 37 de ani și 4 luni închisoare.

Pedeapsa a fost redusă însă la maximul general al pedepsei închisorii prevăzut de lege, respectiv 30 de ani de închisoare.

Decizia magistraților poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Doi muncitori care renovau un apartament în Oneşti au fost ucişi cu un cuţit pe 1 martie 2021, de către Gheorghe Moroşan, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat din casa respectivă.

Iniţial, agresorul i-a sechestrat şi legat pe cei doi, în balconul locuinţei. Poliţia a deschis focul pentru a intra în apartament, după mai multe ore de negocieri, dar nu i-a putut salva pe muncitori.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇