Corriere della Sera: Un șofer român a intrat într-o mașină din coloana oficială a președintelui american Joe Biden

Corriere della Sera: Un șofer român a intrat într-o mașină din coloana oficială a președintelui american Joe Biden

Șoferul care a provocat, vineri, un accident cu o mașină din coloana oficială a președintelui american Joe Biden, după întâlnirea acestuia cu Papa Francisc la Vatican, ar fi român, transmite Corriere della Sera.

Potrivit publicației citate, impactul s-a soldat cu rănirea ușoară a șoferului român la o mână. Toți cei implicați au fost consultați de o echipă medicală, iar alte victime nu au fost raportate.

Coloana oficială, formată din 35 de mașini, se îndrepta către Palatul Quirinale, unde președintele Biden urma să se întâlnească cu înalți oficiali ai țării-gazdă, inclusiv cu omologul său italian Sergio Mattarella.

ADVERTISING

În apropierea spitalului Santo Spirito, șoferul român în vârstă de 40 de ani a intrat într-una dintre mașinile blindate care îl însoțeau pe liderul american.

Circulația în zonă a fost oprită pentru câteva minute, dar apoi coloana oficială și-a reluat traseul. Mașina în care se afla Biden nu a fost implicată în accident.

Potrivit Corriere della Sera, autoritățile au deschis o investigație în acest caz.

Biden i-a oferit o monedă Papei Francisc

Preşedintele american Joe Biden a transmis că nu a discutat despre avort cu Papa Francisc, care l-a primit vineri la Vatican, iar Suveranul Pontif i-a spus să se împărtăşească în continuare, deși el susține avortul și căsătoria între persoane de același sex.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Papa Francisc ”a fost bucuros sunt un bun catolic”, a declarat şeful statului american presei după această întâlnire privată care a durat 75 de minute.

Biden a mai declarat că Papa i-a spus să ”primească în continuare împărtăşania”.

Cei doi catolici au discutat despre modificările climatice, sărăcie şi pandemia de Covid-19, dar şi despre moartea unui fiu al şefului statului american şi au glumit pe seama bătrâneţii.

Potrivit Vaticanului, această întâlnire privată a durat aproximativ 75 de minute - de două ori mai mult decât o audienţă obişnuită a Suveranului Pontif.

ADVERTISING

Cei doi au discutat la un birou în biblioteca privată a Papei, însoţiţi de translatori.

Ei au făcut apoi un schimb de cadouri, după care au participat la o reuniune mai largă, la care au luat parte Prima Doamnă Jill Biden şi oficiali de rang înalt.

Biden i-a strecurat o monedă în palmă Papei atunci când au dat mâna şi l-a salutat drept ”cel mai important luptător pentru pace pe care l-am întâlnit vreodată”.

Această monedă personalizată reprezintă statul lui Biden, Delaware, şi o referinţă la unitatea militară a fiului său defunct, Beau, 261st Theater Tactical Signal Brigade.

Biden i-a spus lui Francisc că Beau ar fi vrut să-i dea el moneda Papei.

”Tradiţia este, şi doar glumesc despre asta, ca data viitoatre când ne întâlnim, dacă nu ai moneda, să faci cinste cu băuturile”, a declarat Biden.

”Eu sunt singurul iralndez care n-a băut niciodată cu care te-ai întâlnit vreodată”, a continuat el.

Francisc a râs şi i-a răspuns că ”irlandezii au adus whisky”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇