Papa Francisc, mesaj puternic împotriva abuzurilor preoților, chiar în Polonia: Lăsați imaginea bisericii și ajutați victimele

Papa Francisc, mesaj puternic împotriva abuzurilor preoților, chiar în Polonia: Lăsați imaginea bisericii și ajutați victimele

Papa Francisc i-a îndemnat pe catolici să se concentreze asupra victimelor abuzurilor comise de membri ai clerului pentru ca acestea să nu se mai repete şi să-şi facă mai puţine griji cu privire la reputaţia Bisericii Catolice. Mesajul este și mai puternic pentru că a fost adresat în Polonia, țară unde 95% din populație este romano-catolică și unde au fost semnalate de-a lungul vremii numeroase abuzuri sexuale ale preoților.

„Doar privind în faţă adevărul acestor acte de cruzime şi căutând cu umilinţă iertarea victimelor şi supravieţuitorilor va putea Biserica să-şi găsească drumul”, a declarat papa într-un mesaj transmis pentru o conferinţă pe tema protecţiei copilului desfăşurată la Varşovia, la care participă reprezentanţi ai bisericii şi profesionişti laici din 20 de ţări, transmite duminică DPA.

ADVERTISING

Papa a mai susţinut că penitenţa faţă de aceste crime ale trecutului trebuie să se transforme într-o cale concretă spre reformă, atât pentru a preveni abuzuri ulterioare, dar şi pentru a le oferi oamenilor încrederea că vor urma schimbări adevărate şi persistente.

Suveranul pontif a mai susţinut că recunoaşterea greşelilor şi eşecurilor îi poate face pe oameni să se simtă vulnerabili şi slabi. Dar, a adăugat el, poate şi să aducă o perioadă de graţie, a purificării interioare, deschizând noi oportunităţi pentru dragoste şi pentru a ne ajuta unii pe alţii, conform DPA.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și:

Scandalul abuzurilor sexuale din Biserica Catolică ajunge în sfere tot mai înalte în Polonia

Papa Francisc: Antisemitismul în Europa este un fitil care trebuie stins

Peste 75.000 de persoane îl vor primi pe Papa Francisc la Budapesta. Evenimentul a reaprins dispute politice

Papa Francisc donează 200.000 de euro pentru Haiti, după seismul care a ucis 2.200 de oameni

Papa Francisc îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze antiCovid pentru binele tuturor

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇