Coreea de Sud neagă că România îi va da, gratuit, sute de mii de doze de vaccin UPDATE Baciu insistă că donaţia a fost aprobată

Coreea de Sud neagă că România îi va da, gratuit, sute de mii de doze de vaccin <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Baciu insistă că donaţia a fost aprobată

Coreea de Sud infirmă informațiile potrivit cărora România îi va oferi, sub formă de donație, vaccinuri antiCovid.

Ministerul de Externe din Seul a declarat că cele două țări discută despre vaccinuri, dar a negat că ele vor fi furnizate gratuit, scrie The Korea Herald.

"Declarațiile cum că guvernul român ne oferă vaccinuri gratuit nu sunt adevărate. Există discuții între țara noastră și România în contextul unui schimb", a precizat ministerul într-un comunicat.

Instituția nu a precizat ce înseamnă acest schimb, dar o sursă diplomatică a spus că România ar urma să primească din partea Coreei de Sud ”diverse bunuri”.

ADVERTISING

Și oficialii din Sănătate din Coreea de Sud au negat că România va dona vaccinuri.

"Am construit o relație de încredere reciprocă între cele două țări, încă din martie anul trecut, când am furnizat României truse pentru testare în primele zile ale pandemiei. Nu este adevărat că guvernul român donează vaccinuri Moderna", a declarat un oficial.

Totodată, el a infirmat că vaccinurile care vor veni din România urmează să expire curând.

„Suntem în discuții despre vaccinurile care au date de expirare noiembrie și mai târziu. De îndată ce vom avea mai multe detalii vi le vom oferi", a adăugat oficialul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Guvernul a anunțat că România donează Coreei de Sud sute de mii de doze Moderna

Declarațiile autorităților coreene vin după ce Guvernul a anunțat joi că a aprobat o hotărâre privind acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Coreea, în vederea gestionării epidemiei de COVID-19.

Mai exact, potrivit Executivului, ajutorul umanitar constă în acordarea a 450.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către compania Moderna.

ADVERTISING

UPDATE: Într-o conferinţă de presă de azi, secretarul de stat în MS Andrei Baciu a insistat că vom dona dozele de vaccin Coreei.

"Săptămâna trecută a fost aprobată şi o altă donaţie către Coreea de Sud de 450.000 de vaccinuri", a spus Baciu.

Vezi și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇