Conturile și bunurile președintelui Consiliului Județean Prahova rămân sub sechestru

Conturile și bunurile președintelui Consiliului Județean Prahova rămân sub sechestru

Tribunalul Bucureşti a decis, marţi, că bunurile şi conturile preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, rămân sub sechestrul impus de procurorii DNA în cadrul anchetei care vizează fapte de corupţie.

Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, că instanţa a respins ca nefondată contestaţia formulată de Iulian Dumitrescu împotriva măsurii asigurătorii a sechestrului şi a popririi instituite pe conturi. Soluţia este definitivă.

Iulian Dumitrescu este cercetat sub control judiciar pentru luare de mită şi fals în declaraţii.

ADVERTISING

Tot sub control judiciar sunt cercetate alte două persoane, sora lui Dumitrescu, pentru complicitate la luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, şi cumnatul acestuia, pentru complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.

Ulterior, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova a anunţat că demisionează din toate funcţiile deţinute în PNL, ”deoarece partidul nu are nicio legătură cu această speţă”.

”Având în vedere existenţa dosarului în care DNA mi-a adus acuzaţiile prezentate public, am luat decizia să demisionez din toate funcţiile din partid, deoarece partidul nu are nicio legătură cu această speţă.

ADVERTISING

Aşa cum am mai afirmat, am pus la dispoziţia procurorilor toate informaţiile şi datele solicitate. Colaborez cu instituţiile statului pentru a se lămuri cauza şi a se afla adevărul faptic. Conform legii, sunt în continuare beneficiarul prezumţiei de nevinovăţie”, a scris Iulian Dumitrescu, pe Facebook.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇