Ambasada Marii Britanii a trimis o delegație în arest, la frații Tate. Mascații fac percheziții la patronul unei firme de videochat

Ambasada Marii Britanii a trimis o delegație în arest, la frații Tate. Mascații fac percheziții la patronul unei firme de videochat

Reprezentanți ai echipei Ministerului de Externe al Marii Britanii care acordă consultanță consulară cetățenilor britanici aflați în detenție în alte țări i-au vizitat joi pe frații Tate în Arestul Central al Poliției Capitalei.

Aceștia au stat aproximativ o oră și nu au făcut nicio declarație în fața presei.

Asta în timp ce mai multe percheziţii au loc în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Prahova în dosarul fraților Andrew şi Tristan Tate.

Potrivit unor surse citate de Antena3, mascații fac percheziții și la Vlad Obu, patronul unei alte firme de videochat, prieten al milionarilor arestați. 

ADVERTISING

Pe 29 decembrie, poliţiştii de la Crimină Organizată Bucureşti şi procurorii DIICOT au organizat o acţiune operativă, într-un dosar penal de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol.

Toate cele 4 persoane pentru care au fost emise mandate de aducere au fost găsite şi conduse la sediul DIICOT.

”Cele 4 persoane bănuite (doi cetăţeni britanici şi doi cetăţeni români) ar fi constituit un grup infracţional organizat, în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic, destinate difuzării contracost pe site-uri de profil. Din aceste activităţi, ar fi obţinut importante sume de bani.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Persoanele vătămate ar fi fost recrutate de cetăţenii britanici prin inducere în eroare cu privire la intenţia de a întemeia o relaţie de căsătorie/concubinaj şi existenţa unor sentimente reale de iubire (metoda loverboy). 

Acestea ar fi fost ulterior transportate şi adăpostite în imobile din judeţul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violenţă fizică şi constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul şi invocarea de pretinse datorii), ar fi fost exploatate sexual de membrii grupului”, precizează IGPR.
 
Fraţii Tate au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile în 30 decembrie 2022, fiind acuzaţi de trafic de persoane şi viol.

ADVERTISING

Cei doi au făcut contestație, dar Curtea de Apel Bucureşti a respins-o.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇