Dosarul de trafic de persoane și viol: Andrew Tate și fratele său, arestați preventiv pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă

Dosarul de trafic de persoane și viol: Andrew Tate și fratele său, arestați preventiv pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă

Fraţii Tate şi celelalte două persoane reţinute în dosarul de trafic de persoane şi viol sunt arestaţi preventiv pentru 30 de zile, a decis vineri seară, Tribunalul București, în urma cererii procurorilor DIICOT. Decizia nu este definitivă, iar avocatul celor doi fraţi a anunţat deja că a depus contestaţie.

Anterior, Andrew Tate și fratele său Tristan au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către DIICOT, împreună cu alte două persoane, în urma unor percheziţii. Aceștia sunt cercetați într-un dosar de trafic de persoane şi viol.

Procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Brigada de Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au pus în aplicare, joi, cinci mandate de percheziţie domiciliară într-o cauză în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol, transmite News.ro.

Dosarul a fost deschis în luna aprilie, iar cazul îi implică şi pe britanicii Andrew Tate şi Tristan Tate, în vila cărora a fost găsită, tot în acea lună, o tânără cu cetăţenie americană.

Până în prezent, au fost identificate şase persoane vătămate care au fost exploatate sexual de grupul infracţional organizat, conform comunicatului de presă al DIICOT.

ADVERTISING

Comunicatul inițial al DIICOT

„În cauză s-a reţinut că, la începutul anului 2021, 4 suspecţi (doi cetăţeni britanici şi doi cetăţeni români) au constituit un grup infracţional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar şi al altor state, precum Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie, a infracţiunii de trafic de persoane.

Persoanele vătămate au fost recrutate de cetăţenii britanici prin inducere în eroare cu privire la intenţia de a întemeia o relaţie de căsătorie/concubinaj şi existenţa unor sentimente reale de iubire (metoda loverboy).

Acestea au fost ulterior transportate şi adăpostite în imobile din judeţul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violenţă fizică şi constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul şi invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii şi difuzării prin intermediul unor platforme de socializare de material având un astfel de caracter şi prin supunerea la executarea unei munci, în mod forţat, în scopul obţinerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obţinute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Până în prezent au fost identificate 6 persoane vătămate care au fost exploatate sexual de grupul infracţional organizat. Cu privire la infracţiunea de viol s-a reţinut că, în luna martie 2022, o persoană vătămată a fost constrânsă, în două ocazii diferite, de un suspect prin exercitarea de violenţe fizice şi presiuni psihologice să întreţină relaţii sexuale”.

Cine este Andrew Tate

Andrew Tate este un fost kickboxer, în prezent om de afaceri și influencer stabilit în România, care a stârnit controverse în mediul online.

În vara acestui an, conturile sale de pe Facebook și Instagram au fost suspendate pentru că a încălcat politicile privind persoanele periculoase, conform Mediafax. Decizia a fost salutată de diverse grupuri care susţin că Tate „reprezintă o ameninţare reală” pentru tineri.

Kickboxerul a devenit celebru în 2016, după ce a fost eliminat de la reality show-ul Big Brother la apariţia unui  videoclip online în care părea că atacă o femeie cu o curea. El a susţinut totuşi că acel clip a fost editat.

De atunci, Andrew Tate a căpătat şi mai multă notorietate online pentru comentariile sale scandaloase şi ofensatoare, inclusiv unele în care sugera că femeile „poartă o anumită responsabilitate” pentru că sunt agresate.

ADVERTISING

Înainte ca contul său de Instagram să fie eliminat, el adunase peste patru milioane de urmăritori pe platformă.

Multimilionarul conduce, de asemenea, o schemă piramidală online numită Hustlers University, care pretinde că îi învaţă pe oameni cum să facă bani.

Clipurile cu şi despre Andrew Tate au devenit, de asemenea, populare atât pe YouTube, cât şi pe TikTok, videoclipurile care folosesc un hashtag cu numele său au fost vizualizate de peste 13 miliarde de ori numai pe TikTok. Cu toate acestea, el nu are un cont oficial pe TikTok.

Criticat pentru declarațiile sale

Mai multe grupuri l-au criticat pe Andrew Tate pentru opiniile sale şi au avertizat că reprezintă un pericol pentru tinerii şi băieţii care îi văd conţinutul online. Răspunzând la vestea interzicerii sale, organizaţia caritabilă pentru siguranţa femeilor Refuge a declarat că Meta a luat „decizia corectă” când i-a blocat conturile de pe Facebook și Instagram.

„Aceasta este genul de acţiune decisivă necesară pentru a aborda radicalizarea online a tinerilor bărbaţi către o viziune misogină şi violentă asupra lumii” , a declarat Ruth Davison, directorul executiv al organizaţiei.

Grupul de campanie Hope Not Hate l-a descris pe Tate ca fiind o „ameninţare pentru tineri” şi a salutat acţiunea „rapidă” a Meta.

Dar Centrul pentru combaterea urii digitale a declarat că „mai sunt multe de făcut” .

„Tate îşi încurajează urmăritorii să posteze videoclipurile sale folosind propriile conturi şi să adauge un link către site-ul său” , a declarat directorul executiv al organizaţiei, Imran Ahmed.

„Conturile continuă să pompeze clipuri cu Tate ca parte a schemei piramidale a Universităţii Hustlers. YouTube este plin de videoclipuri care fac acest lucru şi au făcut ca Google să obţină milioane de dolari din venituri din publicitate” , a adăugat el.

„Meta ar trebui acum să meargă mai departe şi să se asigure că alte persoane care postează videoclipuri care îl conţin pe Tate sunt sancţionate pentru încălcarea standardelor comunitare privind ura şi să interzică postarea de linkuri către site-ul său, care conţine materiale concepute pentru a radicaliza tinerii”, a mai spus acesta.

Dialog viral între Andrew Tate și Greta Thunberg

Înainte de perchezițiile DIICOT, Andrew Tate a publicat pe Twitter o fotografie în care apărea în timp ce își alimenta bolidul de lux, un Bugatti. În descrierea fotografiei, milionarul îi cerea ironic tinerei ecologiste Greta Thunberg o adresă de email unde să-i trimită detaliile despre „emisiile enorme” pe care le emană mașinile pe care le deține.

„Am 33 de mașini. Bugatti-ul meu are are motor de 16 cilindri. Mai am două Ferrari 812. Și ăsta e doar începutul. Te rog să-mi dai o adresă de email la care să-ți trimit lista completă a mașinilor mele și a emisiilor lor enorme”, a scris Andrew Tate, citat de ȘtirileProTv.

Replica tinerei a venit printr-un tweet care a devenit viral: „Da, te rog, luminează-mă. Dă-mi e-mail la smalldi**energy@getalife.com.”

Andrew Tate a continuat și i-a transmis activistei mesajul „How dare you? (Cum îndrăznești?)”, o replică folosită chiar de tânăra suedeză într-un discurs în care a criticat poluarea planetei. Iar apoi a publicat pe Twitter un clip în care își explica mai bine motivele.

Ca urmare a acestui clip, au apărut speculații în mediul online românesc referitoare la cutiile de pizza care apar în imagini, ce demonstrează faptul că Andrew Tate se afla în România. Apoi DIICOT a făcut o serie de descinderi care s-au finalizat cu reținerea acestuia și a altor persoane suspectate într-un dosar de viol și trafic de persoane.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇