A murit legendara jurnalistă de televiziune Barbara Walters

A murit legendara jurnalistă de televiziune Barbara Walters

Barbara Walters, realizatoare a numeroase interviuri şi prezentatoare de programe, prima femeie care a devenit superstar al ştirilor TV din SUA, având o carieră remarcabilă, a murit la vârsta de 93 de ani.

Moartea Barbarei Walters a fost anunţată de ABC.

Potrivit The Guardian, de-a lungul a aproape patru decenii la ABC şi înainte de asta la NBC, interviurile exclusive ale Barbarei Walters cu lideri ai lumii, regi și vedete i-au adus statutul de celebritate.

Walters a intervievat o serie de lideri mondiali, inclusiv pe Fidel Castro, Margaret Thatcher, Muammar Gaddafi, Saddam Hussein şi fiecare preşedinte şi primă doamnă a SUA de la Richard şi Pat Nixon.

ADVERTISING

Ea a câştigat 12 premii Emmy, dintre care 11 în timp ce era la ABC News.

Barbara Walters şi-a început cariera ca jurnalist la emisiunea The Today Show de la NBC în anii 1960. Ea a fost prima prezentatoare de ştiri de reţea, alături de Harry Reasoner, cu un salariu anual fără precedent de 1 milion de dolari.

Archival Cinema and Entertainment
Barbara Walters 1991/Foto: Hepta.ro

Oprah Winfrey a reacționat după a nunţul decesului, afirmând că fără Barbara Walters, nici ea nu ar fi existat și nici orice altă femeie care poate fi văzută la ştiri.

ADVERTISING

„Fără Barbara Walters n-aş fi existat eu – şi nicio altă femeie pe care o vedeţi la ştirile de seară, de dimineaţă şi de zi cu zi. Ea a fost într-adevăr o deschizătoare de drumuri. Am dat prima mea audiţie la televizor cu ea în minte tot timpul”, a scris Oprah Winfrey pe Facebook, declarându-se recunoscătoare că a cunoscut-o pe Walters.
Oprah Winfrey a postat şi o fotografie alături de Barbara Walters.

Without Barbara Walters there wouldn’t have been me—nor any other woman you see on evening, morning, and daily news. She...

Publicată de Oprah Winfrey pe Vineri, 30 decembrie 2022

Și Arianna Huffington a vorbit despre Walters ca despre ”o legendă şi o deschizătoare de drumuri care a avut un impact uriaş asupra jurnalismului”.

ADVERTISING

”Barbara Walters a murit în această seară, la locuinţa ei din New York. O legendă şi o deschizătoare de drumuri care a avut un impact uriaş asupra jurnalismului şi asupra culturii noastre.

La nivel personal, sunt plină de recunoştinţă pentru rolul important pe care Barbara l-a jucat în viaţa mea, inclusiv în calitate de naşă iubită a fiicei mele celei mai mari. Ea a fost acolo pentru mine în momentele importante şi în cele private. Îmi voi aminti pentru totdeauna acea zi de la botezul Christinei. Te iubesc, Barbara!”, a scris ea, postând o fotografie.

Barbara Walters passed away this evening at her home in New York. A legend and a trailblazer who had a huge impact on...

Publicată de Arianna Huffington pe Vineri, 30 decembrie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇