România, pe prima pagină în Marea Britanie după ce i-a arestat pe frații Tate

România, pe prima pagină în Marea Britanie după ce i-a arestat pe frații Tate

Tribunalul București a decis vineri seară să îi plaseze în arest preventiv pe fraţii Tate şi celelalte două persoane reţinute în dosarul de trafic de persoane şi viol.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au anunţat, vineri, că au sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă faţă de cei 4 inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.

Joi forțele de ordine au făcut percheziții în dosarul deschis în luna aprilie, care îi implică şi pe britanicii Andrew Tate şi Tristan Tate, în vila cărora a fost găsită, tot în acea lună, o tânără cu cetăţenie americană.

ADVERTISING

Potrivit BBC, care a stat cu avocatul celor doi, ei au preferat să-și exercite dreptul la tăcere în timpul audierilor.

De altfel, decizia arestării celor doi pentru 30 de zile a deschis vineri seară site-ul BBC.

bbc-Andrew-Tate-arestat

Și The Guardian tratează subiectul în cadrul principalelor știri, relatând despre acuzațiile aduse de procurorii români și prezentând imagini din momentul în care Tate a fost scos încătușat din sediul DIICOT și dus în arest.

Anterior, tabloidele britanice au tratat cazul ca subiect de primă importanță.

The Mirror a relatat pe larg, notând că acţiunea autorităţilor române a intervenit după o ceartă online a influencerului cu activista de mediu Greta Thunberg, în urma căreia acesta şi-ar fi dezvăluit locaţia într-un filmuleţ în care pozează cu două cutii de pizza comandate de la un brand românesc.

ADVERTISING

Publicația a scris și despre replică dată de Thunberg după ce Tate a fost reținut: „Asta se întâmplă când nu reciclezi cutiile cu pizza”.

La fel și tabloidul The Daily Mail a scris că „cearta online cu Greta Thunberg ar fi contribuit la momentul raidurilor - care au avut loc la o zi după ce britanicul a ironizat-o pe activista pentru climă.

Tabloidul britanic l-a contactat pe avocatul fraţilor Tate, iar acesta a declarat: „Nu putem oferi detalii în acest moment cu privire la presupusele informaţii în legătură cu care ar fi fost reţinuţi. Cu toate acestea, Andrew şi Tristan Tate au cel mai mare respect pentru autorităţile române şi vor asista şi ajuta întotdeauna în orice mod posibil”.

ADVERTISING

Cotidianul menţionează că locuinţa lui Tate din România a fost percheziţionată şi la 11 aprilie anul acesta, în cadrul unei anchete privind traficul de persoane. În urma raidului din aprilie, care ar fi fost provocat de o plângere depusă de o femeie, cetăţean american, la Ambasada SUA de la Bucureşti, fraţii Tate au fost reţinuţi timp de câteva ore pentru interogatoriu, dar au fost în cele din urmă eliberaţi, însă ancheta a continuat.

Andrew Tate se lăudase anterior în faţa fanilor săi că „40 la sută” din motivul pentru care s-a mutat în România a fost acela că aici e mai puţin probabil ca poliţia să dea curs oricăror acuzaţii de agresiune sexuală împotriva sa, menţionează „The Daily Mail”.

Și The Sun a scris, la rândul său, că Greta Thunberg nu a ratat ocazia de a-l trola, vineri, pe influencerul britanic pe tema cutiilor de pizza.

Tabloidul britanic o citează pe avocată pentru drepturile civile, Alejandra Caraballo, care susţine că probabil cutia de pizza i-a dat de gol pe Tate şi pe fratele său. „Autorităţile române aveau nevoie de dovezi că Andrew Tate se afla în ţară, aşa că se pare că s-au folosit de postările sale de pe reţelele sociale. Videoclipul său ridicol de ieri conţinea o pizza de la un lanţ de pizzerii românesc, confirmând că se afla în ţară”, a scris avocata pe Twitter.

De asemenea, notează The Sun, şi artista rapp Cardi B a părut să îl ironizeze pe Tate după arestarea sa. Ea a distribuit un link către un articol despre acesta, cu un comentariu simplu: „Măi, măi, măi...”.

În fine, tabloidele britanice remarcă faptul că Andrew Tate a postat chiar vineri un scurt comentariu pe Twitter despre reţinerea sa: „Matrix şi-a trimis agenţii”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇