Confuzie cu cadavre în Germania: Un musulman a fost incinerat, ceea ce Islamul interzice

Confuzie cu cadavre în Germania: Un musulman a fost incinerat, ceea ce Islamul interzice

Vă amintiţi probabil boacănele cu cadavre încurcate făcute de INML. Ei bine, astfel de situaţii nu se întâmplă doar la noi, ci şi în Germania.

Cadavrul unui musulman a fost incinerat după o încurcătură la Școala de Medicină din Hanovra (MHH), ceea ce a cauzat o gravă suferință familiei, deoarece incinerarea este interzisă în Islam.

„MHH regretă profund confuzia, transmitem regretele noastre rudelor”, a declarat vineri un purtător de cuvânt al școlii de medicină.

ADVERTISING

Poliția din Hanovra a fost chemată după ce cadavrul unui cetățean turc în vârstă de 71 de ani a fost incinerat pe 16 decembrie, potrivit ziarului Hannoversche Allgemeine Zeitung, citat de DPA.

Trupul său fusese confundat cu cel al unui bărbat de 81 de ani din regiunea Hanovra, care trebuia să fie incinerat. Urna care conținea cenușa omului nepotrivit a fost îngropată luni.

Greșeala a ieșit la iveală abia când a venit momentul să pregătească trupul bărbatului musulman pentru înmormântare. Familia lui a sunat la poliție după ce a aflat de confuzie.

ADVERTISING

„Suntem în contact cu ambele familii”, a confirmat un purtător de cuvânt al poliției. Cu toate acestea, nu este planificată nicio anchetă penală, deoarece nu a existat niciun indiciu privind un act premeditat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇