Comisia Europeană nu a înnoit comanda pentru vaccinul antiCovid dezvoltat de AstraZeneca

Comisia Europeană nu a înnoit comanda pentru vaccinul antiCovid dezvoltat de AstraZeneca

Comisia Europeană nu a înnoit comanda pentru doze din vaccinul antiCovid dezvoltat de AstraZeneca, a anunţat duminică Thierry Breton, comisarul european pentru piaţa internă.

Comisia Europeană a lansat luna trecută o acţiune legală împotriva AstraZeneca pentru că nu a respectat contractul de furnizare a vaccinului antiCovid şi pentru că nu are un plan fiabil pentru a asigura livările la timp, informează The Guardian.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

UE şi AstraZeneca urmează să fie audiate pe 26 mai, într-un tribunal de primă instanţă francofon de la Bruxelles, în acest proces.

Laboratorul suedezo-britanic a livrat statelor membre UE doar 30 de milioane din cele 120 de milioane de doze contractate în primul trimestru.

În al doilea trimestru, AstraZeneca intenţionează să furnizeze doar 70 de milioane din cele 180 de milioane de doze contractate de Uniune.

Procedura în justiţie, lansată în numele CE şi al Celor 27, a fost denunţată drept „lipsită de fundament” de către laboratorul farmaceutic.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!