Comandanții de la Azovstal nu s-au predat. Rușii vor să dărâme combinatul și 60% din clădirile din oraș

Comandanții de la Azovstal nu s-au predat. Rușii vor să dărâme combinatul și 60% din clădirile din oraș

Denis Pușilin, autoproclamatul lider pro-rus din Donețk, spune că marele combinat de la Azovstal, care a servit ca fortăreață pentru apărătorii Mariupolului și pe care rușii l-au bombardat continuu mai bine de două luni de zile, va fi demolat.

Și mare parte din oraș va trebui reconstruită total, spune Pușilin, potrivit căruia 60% dintre case nu mai pot fi salvate.

„Estimările sunt că peste 60% dintre case trebuie demolate și să fie construite altele noi.

În ce privește utilitățile, situația se pare că nu e atât de tragică. Specialiștii care lucrează la repararea rețelei de apă și sunt mai puțin pesimiști acum decât erau când s-au apucat de treabă, după ce am reușit să eliberăm orașul”, a spus Pușilin, potrivit Meduza.io.

ADVERTISING

El a insistat că faleza Mariupolului va fi refăcută, după ce anterior anunțase că orașul va fi transformat în stațiune balneară.

Ziua 84 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

Într-o intervenție separată pentru agenţia de presă DAN a separatiştilor din Doneţk, Pușilin a spus că pentru moment, comandanţii de rang înalt de la Azovstal se află în continuare în interiorul oţelăriei şi încă nu s-au predat.

"Nu au părăsit combinatul până acum", a spus el.

Rusia a comunicat miercuri că în total 959 de combatanţi ucraineni, între care 80 de răniţi, au ieşit din tunelurile şi buncărele de la Azovstal şi s-au predat începând de luni, fiind transportaţi în zone controlate de forţele ruse în Donbas.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇