Ciucă spune că raportul privind aderarea României la Schengen este „foarte pozitiv", deși nu l-a citit

Ciucă spune că raportul privind aderarea României la Schengen este „foarte pozitiv", deși nu l-a citit

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, întrebat despre raportul misiunii de evaluare pentru aderarea la Schengen, că nu l-a citit pentru că nu este public, însă din datele membrilor care au participat la analizarea raportului, acesta este unul „foarte pozitiv”.

„Nu am citit raportul, pentru că nu e public. El a fost analizat ieri. Ceea ce ştiu, din datele pe care le avem de la membrii noştri care au participat la analiza raportului, este că e unul foarte pozitiv.

Este o dovadă a faptului că România a făcut ceea ce trebuie astfel încât să îndeplinească standardele şi condiţiile aqui-ului Schengen şi o să repet că acest demers nu se va opri la momentul în care vom primi aprobarea să intrăm în Schengen”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat, joi la finalul vizitei de la Bruxelles, care sunt concluziile raportului misiunii de evaluare privind aderarea României la Schengen.

ADVERTISING

Premierul a mai spus că România a demonstrat că este în măsură să protejeze graniţele externe.

”Am făcut-o şi mai abitir şi provocarea pe întreg serviciul de graniţă a fost una cât se poate de complexă şi dinamică şi azi putem să ieşim, după atâta timp, să spunem că România are procedurile îndeplinite”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a efectuat, miercuri şi joi, o vizită oficială la Bruxelles, unde a avut întrevederi cu preşedinta PE, preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, precum şi alţi oficiali europeni.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Parlamentarii europeni au adoptat, săptămâna trecută, rezoluția privind susținerea aderării României la spațiul Schengen, depusă de şase grupuri politice din PE.

Ulterior, Parlamentul olandez a adoptat o rezoluţie împotriva aderării României la Schengen.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇