25 de milioane de oameni testaţi într-o zi, la Shanghai. Sunt cele mai multe cazuri Covid în China din februarie 2020

25 de milioane de oameni testaţi într-o zi, la Shanghai. Sunt cele mai multe cazuri Covid în China din februarie 2020

China a raportat, duminică, un total de 13.287 de noi cazuri zilnice pentru 2 aprilie, cel mai ridicat nivel din februarie 2020, majoritatea în provincia Jilin (nord-est) și în centrul financiar Shanghai.

citizen

Sunt 1.506 cazuri confirmate de coronavirus în ziua precedentă, a precizat duminică autoritatea națională de sănătate, în scădere de la 2.129 cu o zi înainte.

Însă numărul de noi cazuri asimptomatice, pe care China nu le clasifică drept cazuri confirmate, a crescut la 11.781 sâmbătă, față de 7.869 cu o zi înainte, relatează Reuters.

Shanghai, unde locuiesc 25 de milioane de locuitori, va efectua duminică un test antigen la nivelul întregului oraș și luni un test de acid nucleic în masă, a declarat duminică, în cadrul unei conferințe de presă, un oficial de rang înalt din cadrul autorității sanitare din Shanghai.

citizen

Orașul s-a străduit să oprească epidemia prin impunerea unui lockdown în două etape, determinând industria să oprească operațiunile și provocând o congestie severă în portul Shanghai, cel mai mare centru de transport de containere din lume.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇