Val de copii bolnavi la camera de gardă: Covid, gripa și virozele de sezon lovesc toate în martie - cum ne protejăm şi ce zice Rafila

Val de copii bolnavi la camera de gardă: Covid, gripa și virozele de sezon lovesc toate în martie - cum ne protejăm şi ce zice Rafila

Ridicarea restricțiilor antiCovid în luna martie a lăsat populația descoperită în fața valului de viroze sezoniere, la pachet cu gripa și Covid-19, care au acum simptome similare și circulă nestingherite peste tot, dacă s-a renunțat la măștile de protecție și alte precauții.

Iar diferențele de temperatură de la începutul primăverii nu fac decât să faciliteze îmbolnăvirile.

Așa cum părinții știu deja foarte bine, cele mai multe probleme ale copiilor apar în weekend, după cele 5 zile în colectivitate, care corespund de obicei cu perioada de incubație a diverselor virusuri.

ADVERTISING

În plus, ieșitul afară la joacă îi pune pe cei mici în contact și cu diverse bacterii, mai mult decât în lunile reci și cu restricții, în care au stat mai mult acasă.

O imagine postată duminică seara pe un grup de Facebook, care arată camera de gardă a celui mai mare spital de copii din București, Spitalul Grigore Alexandrescu, plină de copii bolnavi și părinții lor, a devenit virală, după ce a fost distribuită și pe pagina RO Vaccinare.

„Am scăpat de restricții. Aceasta este camera de gardă de la spitalul Grigore Alexandrescu din București. Din 100 de copii, 101 au aceleași probleme (tuse, febră, frisoane). Oare ce sa fie? P.S. se așteaptă, în medie, 8 -10 ore pentru un consult de urgență la pediatrie!”, scrie utilizatorul care a postat imaginea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇