China a raportat 16 noi cazuri de COVID-19

China a raportat 16 noi cazuri de COVID-19

China continentală a raportat sâmbătă 16 noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Între timp, în oraşul Tianjin – din apropiere de Beijing – a fost lansat un program de testare în masă de trei zile care implică aproximativ 3 milioane de oameni, potrivit The Guardian.

Autorităţile sanitare au anunţat sâmbătă, pentru ultimele 24 de ore, 16 cazuri de contaminare, cu unul mai puţin faţă de ziua anterioară. Dintre acestea, 9 sunt ”importate”.

În cazul contaminărilor locale, cinci au fost înregistrate în Tianjin şi două în Shanghai.

Un milion de persoane au fost vaccinate în China cu un vaccin experimental împotriva Covid-19

Sâmbătă a fost lansat programul de trei zile de testare în Tianjin, unde o comunitate a fost plasată în carantină (1.900 de oameni) începând de vineri.

Pe 20 noiembrie, China a raportat 18 cazuri asimptomatice, cu patru mai multe faţă de ziua precedentă.

De la depistarea noului coronavirus în Wuhan, la finalul anului trecut, China a raportat în total 86.414 cazuri de infectare şi 4.634 de decese asociate.

Tot sâmbătă, capitala japoneză Tokyo a anunţat un nou număr record de infectări depistate în decurs de 24 de ore – 539. Este a treia zi consecutivă când numărul cazurilor înregistrate aici a depăşit 500, potrivit NHK, citează Reuters.

La nivel mondial, în ultimele 11 luni, au fost înregistrate peste 57,6 milioane de cazuri de infectare şi mai mult de 1,37 milioane de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Citește și: