Ceremonia de înhumare a lui Nicu Covaci va fi privată

Ceremonia de înhumare a lui Nicu Covaci va fi privată

Ceremonia de înhumare a liderului Phoenix, Nicu Covaci, va fi una privată, dar toți cei care să își ia rămas bun o pot face timp de două zile, când trupul neînsufleţit va fi depus la Filarmonica Banatul din Timişoara.

„Ceremonia de Adio a lui Nicu se va desfăşura acasă, în Timişoara, la Filarmonica de Stat. Vă puteţi lua rămas bun, Marţi între orele 11:00 – 20:00 şi Miercuri între orele 9:00 – 17:00. Ceremonia de înhumare este privată. Ne vedem acolo! Formaţia Phoenix”, au transmis membrii trupei pe pagina de Facebook Phoenix Transsylvania.

ADVERTISING

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Nicu Covaci va fi depus la Filarmonica din Timişoara la începutul săptămânii viitoare, a anunţat sâmbătă și primarul municipiului, Dominic Fritz.

El va fi înmormântat în Cimitirul Eroilor din Timişoara.

De asemenea, la Casa de Cultură va fi organizată o expoziţie foto dedicată lui Nicu Covaci şi va fi deschisă o carte de condoleanţe iar această acţiune va fi pe o perioadă mai lungă, pentru a permite cât mai multor oameni care l-au iubit şi admirat să lase câteva gânduri în memoria lui Nicu Covaci, a precizat edilul.

ADVERTISING

Nicu Covaci, liderul legendarei trupe Phoenix, a murit vineri seara, la Spitalul Judeţean Timişoara, după ce a fost diagnosticat cu cancer cranian şi după ce a urmat mai multe tratamente.

„De azi ne-aşteaptă, Dincolo,
Cel Ce Ne-a Dat Nume.
Prin TOT ce ne-a lăsat Moştenire,
Nicu Covaci este, de azi,
Pururi,
NEMURITOR", au scris membrii trupei pe pagina de Facebook Phoenix Transsylvania.

ADVERTISING

Unul dintre cei mai mari muzicieni români

Nicu Covaci, fondatorul trupei Phoenix, s-a născut la 19 aprilie 1947, în Timişoara. El este unul dintre cei mai mari muzicieni români, fondatorul legendarei formaţii Phoenix. Lasă moştenire creaţii remarcabile şi nemuritoare precum: „Vremuri”, „Mugur de fluier”, „Cei ce ne-au dat nume”, „În umbra marelui U.R.S.S”.

Compozitor, chitarist, pictor şi grafician, a studiat din copilărie pianul, acordeonul, dar şi limbile străine. A studiat la Liceul de arte plastice şi la Institutul de Arte Plastice din Timişoara, potrivit informaţiilor de pe blogul personal.

Formația Phoenix s-a înființat în 1961, grupul făcându-şi debutul un an mai târziu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇