Cei doi şefi din Academia de Poliţie, condamnaţi pentru şantaj, au fost daţi afară din MAI. Emilia Şercan: Nu vor avea pensie specială

Cei doi şefi din Academia de Poliţie, condamnaţi pentru şantaj, au fost daţi afară din MAI. Emilia Şercan: Nu vor avea pensie specială

Cei doi şefi ai Academiei de Poliţie condamnaţi definitiv pentru şantajarea Emiliei Şercan au fost daţi afară din Ministerul de Interne, iar jurnalista susţine că nu vor încasa pensie specială.

Este vorba despre Adrian Iacob, fost rector al Academiei de Poliție, şi comisarul-șef Petrică Mihail Marcoci, fost prorector al aceleiaşi instituţii.

Iacob a fost trecut miercuri în rezervă printr-un decret semnat de președintele Klaus Iohannis. Iar Marcoci a avut parte de acelaşi tratament încă din 27 iulie, prin ordin al rectorului Academiei de Poliție.

ADVERTISING

Cei doi au fost condamnaţi definitiv, pe 21 iulie, la câte 3 ani închisoare cu suspendare pentru şantaj, fiind acuzaţi că l-au determinat pe un poliţist de la Academie să-i trimită mesaje de ameninţare Emiliei Şercan.

Jurnalista precizează că cei doi devin practic civili acum şi nu vor avea pensie specială de poliţişti.

"Pentru că m-a întrebat multă lume dacă cei doi vor beneficia de pensie specială, o să clarific acest lucru. Ca urmare a celor două acte, Iacob și Marcoci au devenit civili și nu beneficiază de dreptul legal la pensie aplicabil polițiștilor, pentru că nu întrunesc condițiile legale, potrivit surselor mele. Astfel că vor trebui să aștepte până la 65 de ani ca să iasă la pensie, ca tot civilul nespecial", a scris Emilia Şercan pe Facebook.

ADVERTISING

Condamnarea

Adrian Iacob şi Petrică Mihail Marcoci vor sta 4 ani sub supraveghere, perioadă în care cei doi trebuie să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.

De asemenea, cei doi vor presta muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o durată de 120 de zile, în cadrul uneia dintre următoarele instituţii:

  • Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti
  • Fundaţia pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare.
ADVERTISING

Judecătorii au admis în parte acţiunea civilă formulată de Emilia Şercan, urmând să primească 80.000 de lei cu titlu de daune morale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇