Caz Crevedia în capitala Keniei. Explozie uriașă la o stație GPL, cu sute de victime (Video)

Caz Crevedia în capitala Keniei. Explozie uriașă la o stație GPL, cu sute de victime (Video)

Cel puțin 3 oameni au murit și aproape 300 au fost răniți într-o explozie uriașă ce s-a produs în capitala Keniei, Nairobi.

Un camion plin cu butelii cu gaz de la o stație GPL a explodat într-o bilă uriașă de foc joi noapte, în jurul orei 23:30, în cartierul Embakasi, au anunțat autoritățile locale, citate de BBC.

Mai multe locuințe, magazine și mașini au fost distruse, imaginile arătând cum flăcările se înălțau în apropiere de blocuri de apartamente.

Poliția a anunțat că printre cei care au murit se află și un copil și avertizează că bilanțul negru e așteptat să crească. 271 de persoane au fost duse la spital și alte 27 au fost tratate de echipele de intervenție la fața locului, au declarat reprezentanții Crucii Roșii din Kenia.

ADVERTISING

„Focul s-a extins masiv și o butelie a fost aruncată de suflul exploziei într-un depozit de materiale textile, care a fost mistuit de flăcări. Infernul a avariat serios mai multe mașini și magazine. Din păcate, și mai multe clădiri rezidențiale au luat foc, în timp ce oamenii erau înăuntru, având în vedere ora târzie", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Isaac Maigua Mwaura.

Martorii povestesc că au simțit cum pământul se cutremură imediat după explozie.

ADVERTISING

„Am simțit că totul se va prăbuși. La început nu ne-am dat seama ce s-a întâmplat. S-a simțit ca un cutremur. Aveam un magazin la stradă care a fost complet distrus", a povestit pentru AFP James Ngoge, un bărbat care locuia vizavi de locul unde s-a produs explozia.

Mulți dintre cei care au avut nevoie de îngrijiri medicale, inclusiv 25 de copii, au suferit leziuni ale căilor respiratorii, după ce au inhalat vaporii rezultați în urma exploziei.

ADVERTISING

„O butelie a explodat chiar în fața mea, în timp ce încercam să scap. Explozia m-a dărâmat și am fost cuprins de flăcări. Sunt norocos că am fost destul de puternic să reușesc să fug", a povestit pentru Reuters Boniface Sifuna, unul dintre cei care au suferit arsuri.

Tragedia din Kenya amintește de cazul de la Crevedia din august anul trecut. Oamenii scriu pe rețelele de socializare că stația GPL din Nirobi fusese declarată ilegală, dar din cauza corupției a fost lăsată să funcționeze în continuare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇