Patronii stației GPL de la Crevedia scapă de arestul preventiv

Patronii stației GPL de la Crevedia scapă de arestul preventiv
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Patronii staţiei GPL de la Crevedia au fost plasaţi în arest la domiciliu. Decizia Tribunalului Bucureşti este definitivă.

Instanţa a decis, miercuri, să respingă ca nefondată contestaţia formulată de Parchet împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 5 prin care Ionuţ-Daniel Doldurea şi Cosmin-Ionuţ Stîngă fuseseră eliberaţi din arestul preventiv şi plasaţi în arest la domiciliu.

Anterior, Judecătoria Sectorului 5 a hotărât, luni, să respingă ca neîntemeiată propunerea procurorilor de prelungire a arestării preventive. De asemenea, judecătorii au dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

ADVERTISING

Ionuţ Doldurea este fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea, suspendat din PSD, şi locuieşte în complexul rezidenţial "Paradisul Verde" din Corbeanca, în timp ce Cosmin Stângă are domiciliul în Sectorul 1.

Amintim că, abia după 10 zile de la dezastrul de la Crevedia, patronii firmei Flagas au fost, în sfârșit, audiați și reținuți pentru distrugere din culpa care a avut ca urmare un dezastru.

Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă se aflau în arest din 6 septembrie.

Doldurea şi Stângă sunt acţionarii firmei Flagas SRL, care deţine staţia GPL de la Crevedia. Tragedia a avut loc pe 26 august, în timp ce era efectuat un transfer de gaz între două cisterne. În urma exploziilor, 6 persoane au murit, 55 au fost rănite, 7 case au fost distruse total, iar 82 au fost distruse parţial.

ADVERTISING

Procurorii susţin că incendiul şi exploziile au fost cauzate, cel mai probabil, de scurgerile de gaze de la autocisternele sau cisternele-depozit amplasate în curtea firmei şi de existenţa unei surse de aprindere.

La imobilul din Crevedia nu se putea derula nicio operaţiune cu GPL (depozitare, transvazare etc), deoarece pentru respectiva locaţie nu existau avizele şi autorizaţiile instituţiilor abilitate.

În acest caz, au fost audiaţi, în calitate de persoane vătămate, 158 de cetăţeni care au suferit vătămări fizice, materiale şi/sau morale în urma producerii exploziilor de la staţia GPL din Crevedia. Dintre ei, 132 de persoane s-au constituit parte civilă în cauză şi cer despăgubiri de peste 26 de milioane de euro şi 600.000 de lei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇