Cancelarul Austriei, tras la răspundere pentru că a vorbit așa mult încât au leșinat soldații

Cancelarul Austriei, tras la răspundere pentru că a vorbit așa mult încât au leșinat soldații

Cancelarul austriac Karl Nehammer trebuie să dea socoteală în Parlamentul de la Viena, după ce a vorbit aşa de mult de Ziua Naţională încât au ajuns soldaţii să leşine.

Este o tradiţie în Austria ca pe 26 octombrie sute de recruți să depună jurământul în Heldenplatz din Viena.

Anul acesta aproape 1.000 de tineri au stat nemișcați, în picioare, timp de două ore, la ceremonia de Ziua Austriei şi au avut loc mai multe incidente.

Potrivit Ministerului Apărării, 80 de militari „au fost nevoiți să părăsească divizia militară din cauza problemelor circulatorii. 14 dintre ei au leşinat”. Au fost și 18 civili cărora li s-a întâmplat același lucru, scrie Heute.

ADVERTISING

În consecinţă un parlamentar a făcut o interpelare în care o întreabă pe Klaudia Tanner, ministrul Apărării, ce concluzii a tras după aceste incidente și ce măsuri vor fi luate de acum încolo la astfel de evenimente pentru a asigura sănătatea participanților.

În plus, ministrul trebuie să spună dacă s-a impus recruţilor un cod vestimentar, ţinând cont de temperaturile neobişnuit de mari din octombrie.

O altă întrebare se referă la numărul de paramedici prezenți la evenimentul de Ziua Austriei.

Însă nu numai ministrul Apărării este tras la răspundere, ci și cancelarul Karl Nehammer va trebui să dea explicaţii. Deputatul a întrebat dacă au existat acorduri cu vorbitorii pentru „a se asigura că evenimentul se desfășoară rapid”. La urma urmei, discursul lui Nehammer a durat 14 minute în loc de cele cinci minute, cât era programat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇