Gafă după gafă pentru Nehammer. Și-a făcut campanie cu ruble și spune că nu pot fi copii înfometați cât există McDonalds

Gafă după gafă pentru Nehammer. Și-a făcut campanie cu ruble și spune că nu pot fi copii înfometați cât există McDonalds

Cancelarul austriac Karl Nehammer, cel care a blocat aderarea României la Spațiul Schengen, nu are deloc o perioadă bună. El este în atenția presei internaționale după o serie de gafe, una mai mare decât alta.

Mai întâi, acuzat oricum că face jocurile Rusiei prin politicile sale, în campania OVP lansată cu un an înaintea alegerilor parlamentare a fost inclusă o ilustrație cu ruble rusești, după cum a evidențiat Oliver Grimm de la Die Press.

„Niciodată un moment plictisitor în Austria: pentru cea mai recentă campanie de PR intitulată Crede în Austria, partidul de guvernământ OVP a folosit o imagine stock cu ruble rusești, pentru a ilustra afirmația că țara e pe locul 2 în Europa la politici antiinflaționiste”, a scris jurnalistul pe X.

După semnalarea de către presă, Nehammer a schimbat într-o postare a sa pe rețeaua de socializare fotografia, înlocuind-o cu una similară, dar cu euro.

ADVERTISING

Apoi, Nehammer însuși a stârnit revolta după ce, într-o discuție cu câțiva susținători, i-a făcut leneși pe cei care trăiesc în sărăcie și a spus că nu crede că există copii care nu au acces la o masă caldă de vreme ce există McDonalds.

Înregistrarea video cu acest moment a apărut miercuri seară și s-a viralizat rapid, însă se pare că a fost făcută la finalul lunii iulie, scrie publicația Kurier.

Nehammer povestește în clip că avusese recent o discuție cu „prieteni stângiști” care l-au acuzat că sub conducerea sa a crescut sărăcia în Austria și că el le-a replicat „Dar atunci de ce nu a crescut și numărul contractelor de muncă part-time? Nu a crescut nici măcar pentru femeile care nu au persoane în îngrijire”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Dacă eu nu am destui bani, muncesc mai mult și atunci voi avea mai mulți bani. Dar asta nu se întâmplă. Rata angajărilor part-time e neschimbată”, a spus Nehammer.

Cancelarul austriac nu s-a oprit însă aici și a continuat declarându-se deranjat că rapoartele despre copiii care nu au acces la o masă caldă nu au stârnit „valuri de indignare”.

„Păi și părinții lor? Ce înseamnă că un copil nu are acces la o masă caldă în Austria? Știți care e cea mai ieftină masă caldă în Austria? Nu e sănătoasă, dar e caldă”, a spus Nehammer, fiind întrerupt de o persoană care credea că știe răspunsul și a strigat „o ruladă cu carne”.

ADVERTISING

„Un hamburger la McDonalds. 1,40 euro. Dacă îmi iau și cartofi prăjiți e 3,5 euro. Și acum mai poate cineva să susțină serios că trăim într-o țară unde părinții nu-și permit mâncare pentru copiii lor?”, și-a încheiat cancelarul austriac ideea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇