Canalul Suez este blocat complet, după ce o navă de mari dimensiuni a eşuat şi s-au format cozi lungi pe căile navigabile

Canalul Suez este blocat complet, după ce o navă de mari dimensiuni a eşuat şi s-au format cozi lungi pe căile navigabile

Canalul Suez a fost complet blocat după ce o navă container gigant a eșuat.

Canalul este o rută vitală pentru comerţul internaţional, care face legătura între Marea Mediterană și Oceanul Indian, prin Marea Roșie.

Nava de 220.000 de tone şi 400 de metri lungime a rămas blocată, marţi, de-a curmezișul canalului. Proprietarul spune că nava s-a blocat din cauza vânturilor puternice.

Egiptul a transmis că a redeschis un alt traseu mai vechi al canalului pentru a devia traficul, pe fondul temerilor că blocajul ar putea dura câteva zile, scrie BBC.

ADVERTISING

Incidentul a creat deja cozi lungi pe căile navigabile, nepermițând altor zeci de nave să treacă.

Aproximativ 10% din comerțul global trece prin Canalul Suez, care leagă Marea Mediterană de Marea Roșie și oferă cea mai scurtă legătură maritimă între Asia și Europa.

Nava, numită The Ever Given, este înregistrată în Panama, fiind construită în 2018 și operată de compania taiwaneză de transport Evergreen Marine. Ea s-a blocat la ora locală 07:40.

Iată și câteva imagini de acolo:

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇