Cămaşa lui Zelenski care s-a vândut cu 100.000 de dolari în SUA

Cămaşa lui Zelenski care s-a vândut cu 100.000 de dolari în SUA

O cămașă brodată purtată de președintele ucrainean Volodimir Zelenski de Ziua Ucrainei, pe 19 mai, a fost vândută cu 100.000 de dolari la o licitație în SUA.

Cumpărătorul este firma de avocatură Asters USA, transmite Ukrinform care citează Voice of America.

Licitația a avut loc în cadrul prezentării programului United24 la Casa Ucrainei din Washington.

"Statele Unite sunt prima țară care a făcut o prezentare oficială a platformei United 24. Este simbolic că această prezentare are loc în cea de-a 100-a zi a războiului rus împotriva Ucrainei (adică vineri - n.red.)", a declarat ambasadorul Ucrainei în Statele Unite, Oksana Markarova.

ADVERTISING

Potrivit acesteia, Casa Ucrainei a fost partener al acestei inițiative în Statele Unite.

"Fondurile pentru United 24 sunt trimise printr-un cont special al Casei Ucrainei. Persoanele care fac donații vor benefia de scutiri fiscale în SUA, în conformitate cu legislația locală", a spus ambasadorul.

Tricourile semnate de fotbaliștii ucraineni Artem Dovbyk și Andrii Yarmolenko, în care aceștia au jucat în meciul câștigat împotriva Scoției pe 1 iunie, au fost vândute și ele la licitația de caritate.

A fost scos la licitație şi un cunoscut ulcior de ceramică în formă de cocoș, asemănător celui care s-a păstrat intact pe un raft de bucătărie al unei clădiri puternic bombardate din Borodyanka, regiunea Kiev.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pe 17 mai, președintele Zelenski a semnat un decret prin care înființa brandul național United24, în încercarea de a uni eforturile partenerilor internaționali în sprijinul Ucrainei.

Ziua 102 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇