Calendar rusesc pe 2024: Putin cu mușchi de culturist și soldații ruși iau cu asalt Capitoliul (Foto)

Calendar rusesc pe 2024: Putin cu mușchi de culturist și soldații ruși iau cu asalt Capitoliul (Foto)

Calendarul pentru anul 2024 publicat de un grup de sprijin pentru veteranii FSB oferă o imagine elocventă asupra propagandei Moscovei.

De la un Putin cu brațele musculoase ale unui culturist la o scenă care prezintă sediul Congresului SUA asediat de armata rusă, ilustrațiile reprezintă o formă de ironie la adresa Occidentului și de propagare a cultului imperialist al Kremlinului.

Materialul lansat de un grup de sprijin pentru veteranii Serviciul Federal de Securitate al Rusiei include ilustrații în stil propagandistic, menite să pună Rusia într-o lumină favorabilă în timp ce ridiculizează Occidentul, în special Statele Unite, relatează Kyiv Post.

ADVERTISING

Cunoscut pentru scenele în care apărea la bustul gol în timp ce se afla pe un cal, președintele rus Vladimir Putin apare pe copertă cu atitudinea unui tip dur, cu brațe de culturist.

Însă imaginea care atrage cel mai mult atenția este cea dedicată lunii noiembrie, care prezintă sediul Congresului SUA din Washington atacat de o dronă kamikaze Lancet și un elicopter de atac Ka-52 al trupelor ruse, în timp ce un soldat care poartă pe uniformă sigla forțelor speciale SMERȘ din cadrul FSB urmărește scena.

S-ar putea ca această imagine să fie mai convingătoare pentru membrii republicani ai Congresului care au blocat ajutorul militar pentru Ucraina, consideră un utilizator al rețelei de socializare X, fosta Twitter: "Adepții MAGA și imbecilii de extremă dreapta de aici din America cred că Putin vrea să fie prieten cu Statele Unite. Ei vor veni împreună cu China pentru a dezmembra SUA, după ce vor termina cu Ucraina și Europa de Est. Trebuie să-l oprim pe Putin cu orice preț!", scrie Mario Pawlowski pe X.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Un alt utilizator face apel la cei 3.000 de urmăritori ai săi să le trimită imaginea congresmenilor din statele lor.

Celelalte ilustrații îi arată pe soldații ruși ca protectori, în timp ce țin în brațe animale sau îmbrățișează femei și copii.

  • Ianuarie - trei soldați ai forțelor speciale ruse, în poziție de apărare completă, înfățișați sub emblema unității lor.
  • Februarie - un soldat al forțelor speciale complet echipat și mascat ține cu brațul drept o fetiță care are în mâini un ursuleț de pluș.
  • Martie - un obuzier al artileriei trage la distanță.
  • Aprilie - un soldat mascat și complet echipat al forțelor speciale îmbrățișează o fetiță.
  • Mai - un soldat rus este gata să tragă de după colț, lângă un zid pe care stă scris cuvântul "Smerș" ("Tornada").
  • Iunie - un soldat mascat și cu ochelari de protecție salvează o pisică.
  • Iulie - doi soldați în echipament de ultimă generație cu steagul Rusiei pe căști sunt juxtapuși cu un soldat din Al Doilea Război Mondial care conduce un atac cu drapelul sovietic.
  • August - un soldat al forțelor speciale dă mâna cu Ceburașka, un personaj din poveștile și filmele sovietice, foarte iubit de copiii ruși.
  • Septembrie - trei eroi ruși, doi din trecut și unul din zilele noastre, sunt prezentați laolaltă, simbolizând spiritul războinic al rușilor.
  • Octombrie - un vehicul blindat futurist.
  • Noiembrie - Soldatul Vania (nume tipic rusesc - n.red.) a ajuns la Washington și privește atacarea Capitoliului.
  • Decembrie - Ursul rusesc are pe cap o bonetă cu emblema forțelor speciale și e învăluit în drapelul Rusiei, pe care stă scris: "Nu contează cine este împotriva ta, contează cine este cu tine!"
ADVERTISING

Calendarul costă 4.500 de ruble (46,44 euro), dar este vândut de unii distribuitori cu 986 de ruble (10 euro), iar ilustrațiile au fost realizate de Tatania Kazanțeva, o desenatoare din Moscova.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇