Boris Johnson s-a dus la Kiev de Ziua Independenței, cu un cadou pentru ucraineni (Video)

Boris Johnson s-a dus la Kiev de Ziua Independenței, cu un cadou pentru ucraineni (Video)

Premierul britanic Boris Johnson vizitează, miercuri, Kievul, cu ocazia Zilei Independenţei, pentru a treia oară în cele şase luni de la începutul invaziei ruse.

„Este a treia oară când Boris Johnson se află în Ucraina de la începutul invaziei ruse. Nu toate ţările sunt atât de norocoase să aibă un astfel de prieten”, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Радий вітати в День Незалежності великого друга України Бориса Джонсона. Boris Johnson, дякую за безкомпромісну…

Publicată de Володимир Зеленський pe Miercuri, 24 august 2022

Johnson a postat o fotografie pe contul său de Twitter, care îl înfăţişează alături de Zelenski, însoţită de următorul mesaj: „Ce se întâmplă în Ucraina contează pentru noi toţi. De aceea mă aflu astăzi la Kiev. Cred că Ucraina poate şi va câştiga acest război”.

ADVERTISING

El şi-a reiterat sprijinul pentru Ucraina cu ocazia Zilei Independenţei ţării: „Oricât de mult va dura, Regatul Unit vă va sprijini”.

Johnson a anunţat cel mai recent pachet de sprijin în valoare de 54 de milioane de lire sterline, care include sisteme de supraveghere fără pilot şi sisteme de rachete pentru armata ucraineană.

„Pachetul de sprijin de astăzi va oferi forţelor armate ucrainene curajoase şi rezistente un nou impuls al capacităţilor, permiţându-le să continue să respingă forţele ruse şi să lupte pentru libertatea lor”, a subliniat el.

Peste trei săptămâni, Johnson nu va mai fi premierul Marii Britanii. În pofida faptului că ţara este afectată de o serie de crize, de la costul vieţii tot mai crescut până la războiul din Ucraina, el a fost acuzat că conduce un guvern „zombi”.

ADVERTISING

Ziua 182 și 6 luni de război: Se aud alarme antiaeriene în toată Ucraina, de Ziua Independenţei. Mesaje emoționante din toată lumea


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇