Boris Johnson a vizitat soldații ucraineni din Marea Britanie. A aruncat cu grenade și a pozat cu mitraliere și lansatoare (Foto&Video)

Boris Johnson a vizitat soldații ucraineni din Marea Britanie. A aruncat cu grenade și a pozat cu mitraliere și lansatoare (Foto&Video)
Foto: captură video

Boris Johnson a vizitat Yorkshire în această săptămână pentru a se întâlni cu soldaţii ucraineni care sunt antrenaţi în Marea Britanie, ocazie cu care s-a echipat corespunzător, a aruncat cu grenade și s-a pozat încercând diverse arme.

Boris Johnson, care şi-a anunţat demisia din funcţia de prim-ministru în această lună, a fost văzut vorbind atât cu trupele ucrainene, cât şi cu cele britanice și a luat parte la antrenamentele militare.

Boris-Johnson-grenada

Într-o înregistrare video încărcată pe reţelele sale de socializare, Boris Johnson a spus: „M-am întâlnit cu unii dintre cei 400 de soldaţi ucraineni care se află aici, fiind instruiţi de forţele noastre, pregătindu-se să meargă şi să lupte în Ucraina. Face parte dintr-un angajament uriaş pe care l-am făcut pentru a antrena forţele ucrainene”.

PM visit to Ukrainian troops

This week I visited Ukrainian troops being trained by British Armed Forces in North Yorkshire.The UK is committed to doing all we can to help Ukraine continue to repel Russian aggression.

Publicată de Boris Johnson pe Sâmbătă, 23 iulie 2022

ADVERTISING

„Vrem să antrenăm aproximativ 10.000 dintre ei în următoarele patru luni. Acest lucru se adaugă la investiţia pe care o facem în sprijinirea ucrainenilor cu armament - 6.900, arme antitanc, aproximativ 120 de vehicule blindate şi multe altele, inclusiv acum, sistemele de rachete cu lansare multiplă pe care le furnizăm, împreună cu americanii, germanii şi alţii, încep cu adevărat să facă o diferenţă, sperăm noi, în cursul acestui război, începând să respingă atacul malefic al lui Putin asupra Ucrainei”, a mai spus Boris Johnson.

Boris-Johnson-mitraliera

„Ştiu că, în cele din urmă, poporul ucrainean va reuşi, ştiu că forţele ucrainene vor reuşi”, a adăugat el.

Boris-Johnson-antrenament

Guvernul a anunțat că programul de pregătire a soldaţilor ucraineni în Marea Britanie va permite antrenarea a 10.000 de soldaţi la fiecare 120 de zile. Marea Britanie ar fi oferit Ucrainei un ajutor militar de peste 2,3 miliarde de lire sterline, inclusiv arme, notează Sky News.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇