Boris Johnson îl avertizează pe Putin că invadarea Ucrainei va fi un dezastru pentru Rusia

Boris Johnson îl avertizează pe Putin că invadarea Ucrainei va fi un dezastru pentru Rusia

O incursiune rusă în Ucraina, indiferent de amploarea acesteia, ar fi un dezastru pentru toată lumea, inclusiv pentru Rusia, apreciază joi premierul britanic Boris Johnson, care îndeamnă, la fel ca Statele Unite şi Uniunea Europeană (UE), la negocieri.

”Să nu aveţi nicio îndoială. Dacă Rusia lansează o incursiune în Ucraina, indiferent de forma sau anvergura acesteia, cred că ar fi un dezastru nu doar pentru Ucraina, ci şi pentru Rusia. Ar fi un dezastru pentru lume”, a declarat presei şeful Guvernului britanic, care a întărit faptul că Marea Britanie susține cu tărie suveranitate și integritatea Ucrainei.

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a avertizat Rusia, la rândul său, că orice nouă manifestare de agresivitate va avea consecinţe grave, în contextul unor tensiuni tot mai puternice cu Occidentul, de teama unei invazii ruse în Ucraina.

ADVERTISING

”Noi îndemnăm Rusia să ia măsuri de dezescaladare”, a îndemnat Annalena Baerbock într-o conferinţă de presă comună cu omologul său american Antony Blinken.

”Orice nouă poziţie agresivă, orice nouă agresiune va avea consecinţe grave”, a avertizat ea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇