Casa Albă: Există riscul ca Rusia să atace Ucraina în orice moment

Casa Albă: Există riscul ca Rusia să atace Ucraina în orice moment

Administraţia Joseph Biden consideră că există riscul ca Rusia să atace Ucraina „în orice moment”, anunţă Casa Albă, subliniind că situaţia este „extrem de periculoasă”, astfel că secretarul de Stat, Antony Blinken, se va întâlni cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

„Opinia noastră este că aceasta este o situaţie extrem de periculoasă. În prezent, suntem într-o etapă în care Rusia ar putea lansa în orice moment un atac asupra Ucrainei”, a declarat marţi seară, conform publicaţiei The Hill, Jens Psaki, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei SUA.

ADVERTISING

"Depinde de ruşi să decidă ce direcţie intenţionează să urmeze, dar consecinţele vor fi severe dacă nu urmează calea diplomatică", a subliniat Jen Psaki.

În contextul crizei, secretarul de Stat american, Antony Blinken, se va întâlni vineri, în oraşul elveţian Geneva, cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a confirmat un oficial din cadrul Departamentului de Stat de la Washington. "Întâlnirea sugerează că diplomaţia poate că nu este moartă", a afirmat oficialul de la Departamentul de Stat.

SUA și NATO au făcut anterior apeluri la Rusia să continue negocierile pentru a găsi o soluție diplomatică la criza de la granița Ucrainei.

ADVERTISING

Săptămâna trecută, într-un interviu acordat revistei Bild, șeful NATO, Jens Stolteberg, a avertizat că există riscul unui conflict militar în Europa din cauza crizei dintre Rusia şi Ucraina.

"Există un risc real de izbucnire a unui nou conflict militar în Europa. Nu trebuie să uităm că sunt trupe ruse la frontierele Ucrainei, iar unii militari sunt chiar în Ucraina.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇