Acuzat de corupție, Boris Johnson a fost forțat să prezinte scuze „umile și sincere”

Acuzat de corupție, Boris Johnson a fost forțat să prezinte scuze „umile și sincere”

Premierul britanic Boris Johnson a fost acuzat de corupție după ce s-a dovedit că a căutat fonduri pentru renovarea apartamentului său de la un donator conservator.

În același timp, a promis că va lua în considerare planurile pentru a organiza o mare „expoziție grozavă”, un eveniment misterios, scrie The Guardian.

Acuzațiile de corupție sunt de anul trecut, dar recent a apărut convestația purtată pe WhatsApp de Boris Johnson și conservatorul David Brownlow.

Astfel, Johnson a fost forțat joi să prezinte scuze „umile și sincere”, pentru că mesajele integrale nu au fost date consilierului său independent de etică în timpul unei anchete din primăvara anului trecut.

ADVERTISING

Premierul s-a scuzat pentru că textele mesajelor nu i-au fost înmânate lui Christopher Geidt, spunând că nu a avut acces la telefon din cauza unor „probleme de securitate”.

Întrebat care este ”expoziția grozavă” la care s-a referit Johnson, purtătorul său de cuvânt a spus că este o „idee care nu a fost dusă mai departe”.

El a adăugat că, în schimb, „Festivalul Regatul Unit” – cunoscut anterior ca Festivalul Brexit – va avea loc în 2022, dar nu a putut explica diferența dintre acel eveniment și ”expoziția grozavă”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

I.O.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇