Bogdan Gheorghiu cere includerea angajaților din Cultură în etapa a II-a de vaccinare

Bogdan Gheorghiu cere includerea angajaților din Cultură în etapa a II-a de vaccinare

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a transmis o solicitare către ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, pentru vaccinarea lucrătorilor din domeniul cultural în faza a II-a, „pentru a susţine sectorul şi a facilita reluarea activităţilor culturale cu public în viitorul apropiat”.

„Având în vedere contextul actual de prelungire a restricţiilor în ceea ce priveşte organizarea de evenimente şi festivaluri culturale pe teritoriul României, în contextul pandemiei COVID-19, precum şi lipsa unui orizont estimat de timp în care industria se va putea relansa, Ministerul Culturii consideră oportună vaccinarea lucrătorilor culturali în faza a II-a pentru a susţine sectorul şi a facilita reluarea activităţilor culturale cu public în viitorul apropiat”, a anunţat Bogdan Gheorghiu pe pagina de Facebook a Ministerului Culturii.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

El i-a transmis ministrului Sănătăţii solicitarea de modificare a Hotărârii de Guvern 1031/2020 şi adăugarea a trei categorii de personal care se pot vaccina: lucrătorii din domeniul spectacole, activităţi culturale şi recreative; lucrătorii din domeniul muzeal şi al colecţiilor publice; lucrătorii din biblioteci. 

În şedinţa de guvern de azi se modifică Strategia de vaccinare: Noi categorii de persoane sunt introduse în etapa a doua

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖