Biden va vizita obiectivele atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001, după ce a cerut declasificarea unor documente din anchetă

Biden va vizita obiectivele atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001, după ce a cerut declasificarea unor documente din anchetă

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, va vizita toate locurile vizate de atentatele teroriste din 11 septembrie 2001.

Alături de soția lui, Jill, șeful de stat se va deplasa în New York City; Arlington County, Virginia; Shanksville, Pennsylvania.

Liderul american va efectua vizita de comemorare săptămâna viitoare, pentru a onora cele aproape 3.000 de persoane ucise în atacurile sinucigașe și pentru a marca cea de-a 20-a aniversare a celui mai grav atac terorist din SUA, conform unui comunicat emis de Casa Albă și citat de Reuters.

ADVERTISING

Sâmbătă, Joe Biden și prima doamnă a SUA Jill Biden vor vizita New York, unde două avioane deturnate de teroriști au distrus Turnurile Gemene ale World Trade Center și au ucis 2.753 de persoane.

Apoi, cei doi vor merge la Pentagonul din Arlington, Virginia, unde s-a prăbușit un al treilea avion deturnat, dar și în Shanksville, Pennsylvania, unde un al patrulea zbor a cărui țintă finală se presupune a fi fost fie Capitoliul Statelor Unite, fie Casa Albă, s-a prăbușit, după ce pasagerii de la bord s-ar fi luptat cu teroriștii, reușind să preia controlul asupra aeronavei.

ADVERTISING

Vicepreședintele Kamala Harris și soțul ei Douglas Emhoff vor călători la Shanksville pentru un eveniment separat, apoi se vor alătura soților Biden la Pentagon, a spus Casa Albă.

Documente declasificate

Biden a ordonat vineri Departamentului de Justiție să revizuiască mai multe documente din ancheta FBI privind atacurile de acum 20 de ani, pentru ca acestea să fie declasificate și publicate.

Ordinul solicită procurorului general al SUA Merrick Garland să facă publice documentele declasificate în următoarele șase luni. Membri de familie ai victimelor atentatelor din 11 septembrie au cerut joi unui ONG ce ține de guvernul SUA să investigheze suspiciunile că FBI a mințit sau a distrus dovezi care leagă Arabia Saudită de atentatele din 11 septembrie.

ADVERTISING

Arabia Saudită a negat că ar fi avut vreun rol în atacurile teroriste.

Mișcarea vine la aproximativ o lună după ce peste 1.600 de persoane afectate de atacurile din 11 septembrie au lansat o scrisoare prin care îi cerea lui Biden să se abțină de la a veni la Ground Zero din New York pentru a marca aniversarea evenimentului, cu excepția cazului în care eliberează documente și informații suplimentare guvernului, documente blocate anterior.

Vezi și Familiile victimelor de la 11 septembrie îi cer lui Joe Biden să nu vină la comemorări dacă nu declasifică anumite dosare


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇