Joe Biden a anunțat cine va conduce Transporturile: Buttigieg, prima persoană gay din echipa președintelui SUA

Joe Biden a anunțat cine va conduce Transporturile: Buttigieg, prima persoană gay din echipa președintelui SUA

Joe Biden a anunțat încă o persoană din echipa sa. Este vorba de Pete Buttigieg, care va fi secretar pentru Transporturi.

Buttigieg va deveni, astfel, daca trece de votul Senatului, prima persoana din echipa președintelui ales al SUA care face parte din comunitatea LGBTQ, potrivit CNN.

Pete Buttigieg l-a contracandidat pe Biden în nominalizarea democraților pentru președinția SUA. Înainte de asta, el a fost din 2012 primar în South Bend și nu a candidat pentru un nou mandat în 2019.

ADVERTISING

În timp ce era primar, el a fost trimis în 2014 în Afganistan ca ofițer de informații. El a anunțat public că este homosexual în 2015, printr-un eseu publicat în South Bend Tribune. În același an el a fost reales ca primar. El este și căsătorit.

”Primarul Pete Buttigieg este un patriot și o persoană care știe să rezolve probleme. Reprezintă ce avem mai bun de oferit ca națiune. Îl nominalizez pentru postul de secretar al Transporturilor pentru că această funcție este la intersecția provocărilor și oportunităților pe care le avem în față”, a spus marți Joe Biden.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Președintele ales a mai spus că Transporturile vor fi în centrul ”unora dintre cele mai ambițioase planuri de reconstrucție a țării” și că are încredere că Buttigieg ”va conduce cu decență, hotărâre și viziune îndrăzneață”.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇