Băsescu, dat afară din vila unde locuieşte

Băsescu, dat afară din vila unde locuieşte

Fostul președinte Traian Băsescu are la dispoziție 60 de zile pentru a elibera vila de protocol, potrivit unei somații primite de la RAAPPS, informează Regia Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat.

„Persoanele beneficiare de prevederile Legii nr. 406/2001 îşi pierd drepturile acordate de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia și, în consecință, contractul de folosință a locuinței încetează.

ADVERTISING

În aceste condiții, atât titularul, cât și membrii familiei acestuia au obligația de a elibera locuinţa în termen de 60 de zile de la încetare”, se arată într-un răspuns trimis de RAAPPS la solicitarea Mediafax.

Potrivit sursei citate, în cazul în care părțile nu vor rezolva diferendele pe cale amiabilă, respectiv dacă spațiul nu se eliberează la termenul pus la dispoziție, competența de soluționare revine instanțelor judecătorești române, conform dispozițiilor prevăzute de Codul Civil privind evacuarea.

ADVERTISING

În 2015, fostului președinte Băsescu i s-a dat spre folosința gratuită vila situată în Str. Gogol nr. 2, din Sectorul 1.

În 23 martie, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul formulat de Traian Băsescu, în sensul că a fost admisă acțiunea formulată de Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității și a fost constatată calitatea de colaborator al securității a fostului șef de stat.

Decizia ICCJ e definitivă, iar fostul preşedinte a anunțat că va merge la CEDO.

Potrivit art. 1 alin. (3) din Legea nr. 406/2001: „ Nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia i-a încetat calitatea de şef al statului român ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni pentru care a fost condamnată definitiv sau ca urmare a demiterii din funcţie prin referendum şi nici persoana despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia”.

ADVERTISING

Rămâne de văzut în ce bază are RAAPPS această iniţiativă de evacuare, pentru că sunt voci din zona juridică, ce spun că Traian Băsescu nu poate fi dat afară din vilă, fără un titlu executoriu obţinut în instanţă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇