Aparatele de zbor nu se mai ridică în aer, de Ziua Aviației, după aterizarea forţată a elicopterului american

Aparatele de zbor nu se mai ridică în aer, de Ziua Aviației, după aterizarea forţată a elicopterului american

Aparatele de zbor nu vor mai survola Bucureștiul, de Ziua Aviației, după incidentul de joi, în care un elicopter militar american a aterizat de urgenţă, într-o intersecţie din Capitală.

Partea de survol aerian la ambele ceremonii din 20 iulie, a Zilei Aviației, si 21 iulie, generata de retragerea din Afganistan au fost anulate. Ceremoniile se vor ţine fără zboruri”, a anunțat, joi, Constantin Spînu, șeful Direcției Informare și Relații Publice din cadrul MApN.

Ceremoniile se vor ține prin depunere de coroane de flori de la Monumentul Aviatorilor, informează Mediafax.

ADVERTISING

Amintim că un elicopter militar american a aterizat de urgență, joi dimineață, în Piaţa Charles de Gaulle din București, în sensul giratoriu.

Elicopterul venea de la baza Kogălniceanu și efectua antrenamente pentru Ziua Aviației, din 20 iulie.

Parchetul Militar a deschis dosar penal în acest caz, iar o investigaţie comună, între Forţele Aeriene Române şi Armata Americană, va stabili cauzele incidentului.

Reporterul TVR, Adelin Petrișor, a filmat din aer aterizarea forțată a elicopterului Black Hawk. El se afla în spatele aparatului de zbor, într-un elicopter al Poliției.

ADVERTISING

Adelin Petrișor spune că nu a fost ușor nici pentru piloții aflați în formație strânsă în acel moment.

Am filmat din aer aterizarea forțată a elicopterului #BlackHawk. Eram în spatele aparatului ????????, într-un #EC135 al...

Publicată de Adelin Petrisor pe Joi, 15 iulie 2021

Raluca Turcan a fost martoră la aterizarea forţată a elicopterului din Bucureşti. Ministrul Muncii a felicitat forțele Ministerului de Interne (condus de Lucian Bode – PNL) pentru modul în care au degajat rapid Piața Charles de Gaulles din Bucureşti.

Însă ministrul PNL nu spune nimic despre pilotul american care a reușit o aterizare în condiții dificile, într-o zonă cu clădiri şi copaci, fără să fie nimeni rănit.

ADVERTISING

Iată și prima reacţie de la ambasada SUA.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇