Rusia atacă rebelii din Siria cu rachete: Au murit civili, inclusiv copii

Rusia atacă rebelii din Siria cu rachete: Au murit civili, inclusiv copii

Avioane de luptă ruseşti au atacat duminică tabere de pregătire ale rebelilor din nord-vestul Siriei, în apropierea graniţei cu Turcia.

Între timp, artileria siriană a ucis şapte civili şi a rănit 14 medici într-un atac asupra unui spital din zonă, potrivit unor martori şi unor surse din rândul rebelilor, transmite Reuters.

Sursele au spus că o rachetă rusească sol-sol a lovit şi oraşul Qah, în timp ce atacuri aeriene ruseşti au avut loc în apropierea unor tabere de refugiaţi cu populaţie numeroasă, aflate de-a lungul graniţei cu Turcia.

ADVERTISING

O unitate pentru gaze naturale a fost lovită în oraşul Sarmada, din provincia Idlib,  dar nu au existat informaţii imediate privind victimele.

Ce a încercat Rusia să facă

Un purtător de cuvânt al Armatei Naţionale, o alianţă a rebelilor susţinută de Turcia, în nord-vestul Siriei, a spus că Rusia, care susţine guvernul de la Damasc, a încercat să destabilizeze ultimul centru al rebelilor din Siria, dar că atacurile nu au fost semnalul unui asalt major, iminent împotriva Idlib.

”Atacurile aeriene ruseşti continuă. Rachete balistice au lovit, de asemenea, zone apropiate de centrele civile”, a declarat maiorul Youssef Hamoud pentru Reuters.

ADVERTISING

"Încearcă să semene haos şi confuzie", a adăugat el.

Ministerul Apărării din Turcia a declarat că o rachetă lansată de forţele guvernamentale siriene a lovit Qah şi un parc de camioane şi remorci lângă Sarmada, rănind şapte civili. Ministerul a arătat că a fost trimisă o solicitare Rusiei pentru oprirea imediată a atacurilor, iar trupele turce au fost alertate.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Moscovei.

O femeie şi un copil s-au numărat printre cei şapte civili ucişi în atacul împotriva spitalului din oraşul Atareb.

ADVERTISING

Ministerul turc al Apărării a anunţat anterior că cinci persoane au fost ucise şi 10 rănite într-un atac de artilerie efectuat de forţele susţinute de Damasc asupra spitalului, care se află într-o zonă din nord-vestul Siriei, unde Turcia are o prezenţă militară.

Citește articolele momentului pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇