Autoritățile au transmis greșit rata de infectare pentru Ilfov. Cifra reală e dublă!

Autoritățile au transmis greșit rata de infectare pentru Ilfov. Cifra reală e dublă!

Autoritățile au anunțat, duminică, o rată de infectare greșită pentru județul Ilfov!

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, duminică, o incidență a cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori pentru județul Ilfov de 3,41.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Acum, însă, DSP Ilfov anunță că rata este, de fapt, 6,89! Adică dublă față de ce au anunțat inițial autoritățile.

”Ca urmare a constatării scăderii incidenței din județul Ilfov, în data de 29.11.2020, a fost efectuată o verificare a datelor introduse în baza DSP Ilfov și utilizate la calculul incidenței zilnice. În urma verificării efectuate, s-a constatat existența unei erori în programul informatic utilizat la calculul incidenței, eroare care a fost remediată în cursul zilei. După recalcularea datelor, se constată că incidența la nivelul județului Ilfov este de 6,89 cazuri la 1000 de locuitori”, anunță DSP Ilfov într-un comunicat de presă.

Așadar, conform DSP, populația rezidentă din Ilfov, la 15 octombrie 2020, era de 481.269. În total, numărul de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 14 zile a fost de 3.522. Dintre acestea, au fost confirmate în focare 208 infecții.

Prin urmare, numărul de cazuri luat în considerare pentru calcularea incidenței este de 3.314, pentru că se exclud îmbolnăvirile din focare. Ceea ce duce la rata de infectare transmisă acum de DSP.

Iată ce rate de infectare a transmis azi GCS:

Foto: Grupul de Comunicare Strategică

De asemenea, direcția sanitară a transmis și situația pentru fiecare localitate din județ.

GCS a raportat, duminică, pentru Ilfov 258 de noi infecții cu sARS-CoV-2, depistate în ultimele 24 de ore.

Iată bilanțul complet de azi.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!