Australia permite premierea cu alcool a persoanelor care se vaccinează, la insistențele premierului

Australia permite premierea cu alcool a persoanelor care se vaccinează, la insistențele premierului

Autoritatea australiană pentru medicamente şi-a adaptat vineri regulamentele pentru a permite premierea cu alcool a persoanelor vaccinate împotriva COVID-19, după ce anterior a interzis această iniţiativă lansată de un pub din Melbourne, provocând intervenţia premierului.

Anterior, în cursul zilei de vineri, premierul australian Scott Morrison a apreciat în mod public iniţiativa localului Prince Alfred Hotel din Melbourne de a oferi alcool din partea casei clienţilor care au fost vaccinaţi împotriva COVID-19, considerând că este o iniţiativă „luată cu inima bună” şi că este în interesul naţional al Australiei, transmite Reuters.

ADVERTISING

Premier: Interdicția e prea severă

Premierul a descris, într-o intervenţie televizată, interzicerea acestei iniţiative de către Administraţia pentru Medicamente Terapeutice (Therapeutic Drugs Administration - TGA) drept "prea severă".

TGA nu a acceptat astfel de iniţiative de premiere pentru că regulamentele acestei autorităţi interzic folosirea alcoolului sau a tutunului ca stimulente pentru primirea unor medicamente.

"Acesta este un program de vaccinare de interes naţional. Vom face unele schimbări pentru a ne asigura că astfel de iniţiative izvorâte din cele mai bune intenţii vor putea fi luate de oameni după propria lor voinţă", a susţinut premierul australian care a adăugat că ministrul sănătăţii, Greg Hunt, va discuta cu reprezentanţii TGA şi le va solicita să revină asupra interdicţiei.

Într-o declaraţie făcută pentru Reuters ulterior, în cursul zilei de vineri, TGA a anunţat că şi-a modificat regulamentele pentru a permite premierea cu alcool a celor vaccinaţi împotriva COVID-19, în scopul încurajării campaniei de vaccinare.

Până în prezent, aproximativ 9% din populaţia Australiei este vaccinată cu ambele doze.

În SUA, berea, biletele de loterie şi ţigările cu marijuana au fost folosite drept stimulente pentru vaccinare, mai notează Reuters.

ADVERTISING

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇