Crește numărul de cazuri de coronavirus în Australia: Sydney este în lockdown, din cauza variantei Delta

Crește numărul de cazuri de coronavirus în Australia: Sydney este în lockdown, din cauza variantei Delta

Australia a raportat duminică unul dintre cele mai ridicate bilanţuri pentru cazurile locale de infectări cu coronavirus din acest an, oraşele Sydney şi Darwin intrând în lockdown, iar restricţiile pentru împiedicarea transmiterii fiind înăsprite în patru state australiene, transmite Reuters.

Sydney a intrat de duminică într-un lockdown de 2 săptămâni, în contextul în care focarul din cartierul Bondi a ajuns la 110 cazuri de infectare cu varianta Delta a coronavirusului, în timp ce detectarea unui focar la Darwin (nord) a dus la impunerea unui lockdown de 2 zile.

ADVERTISING

"Având în vedere cât de contagioasă este această variantă a virusului, anticipăm că în următoarele câteva zile ne vom confrunta cu o creştere a numărului de cazuri", a declarat premierul statului News South Wales, Gladys Berejiklian, într-o conferinţă de presă organizată la Sydney.

Până duminică seară, în Australia au fost raportate 38 de cazuri de infectare cu diferite variante ale coronavirusului, dintre care 30 la Sydney, 4 în Teritoriul de Nord, 3 în Queensland şi unul în Australia de Vest.

Este pentru prima oară în ultimele luni când atât de multe regiuni diferite ale Australiei au raportat infecţii noi în aceeaşi zi, iar ministrul federal al sănătăţii, Greg Hunt, i-a avertizat la rândul său pe australieni că numărul infecţiilor va creşte.

ADVERTISING

"Sunt încrezător că vom trece cu bine prin asta. Vor fi cazuri ce vor mai apărea. Trebuie să fim sinceri şi conştienţi de acest lucru", a declarat el.

Queensland, Australia de vest, Australian Capital Territory (ACT) şi Australia de Sud a impus măsuri mai dure de distanţare socială, unele state şi teritorii australiene închizându-şi graniţele pentru sosirile din zonele afectate de coronavirus iar altele impunând măsuri de purtare a măştilor în spaţiile închise.

De la începutul pandemiei, Australia a raportat 30.499 de cazuri de infectare şi 910 decese au fost puse pe seama COVID-19. Această ţară se confruntă însă cu reticenţa populaţiei faţă de vaccinare iar în ultima perioadă de timp au reînceput să apară mici focare de infectare. Conform datelor publicate de autorităţi, până în prezent doar 1,4 milioane de persoane sunt vaccinate cu ambele doze, dintr-o populaţie totală de 25 de milioane de locuitori.

ADVERTISING

De duminică, locuitorii din Sydney nu-şi mai pot părăsi locuinţele decât pentru cumpărături esenţiale, pentru a merge la serviciu, la şcoală, pentru a face mişcare sau din motive medicale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇